تاریخدان فرانسوی در میزگردی در شبکه تی وی پنج فرانسه تصریح کرد بر خلاف آنچه گفته می شود انقلابیون در شهر بنغازی در موضع قدرت هستند.
بنژامن استورا تاریخدان در این باره که آیا با وجود حرکت نیروهای معمر قذافی به سمت بنغازی ، انقلابیون قادر به پیروزی در نبرد آخر هستند یا نه گفت: به نظر من پرونده بحران لیبی به پایان نرسیده است زیرا ورود به شهرها یک مساله و بدست گرفتن کنترل این شهرها در ادامه مساله دیگری است.
به این ترتیب به نظر من مبارزه هنوز تمام نشده است.
با اینکه در گذشته گفته می شد کار قذافی تمام است و اکنون گفته می شود کار انقلابیون تمام است اما باید با این مسائل عاقلانه برخورد و به اوضاع در بلند مدت نگاه کرد.
بنغازی شهری هفتصد هزار نفری است و به این ترتیب این شهر، شهری کوچک نیست بلکه تاریخ کهنی در اعتراضات دارد و ورود به این شهر بزرگ و بدست گرفتن کنترل آن بسیار سخت است. بنساسی عثمان از سازمان لیبیایی های اروپا نیز در این باره که آیا بنغازی می تواند در برابر حملات نیروهای قذافی مقاومت کند یا نه گفت: شهر زاویه که به طرابلس یعنی مرکز فرماندهی قذافی بسیار نزدیک بود عملا دو هفته مقاومت کرد.
این شهر در مقایسه با بنغازی بسیار کوچک است.
با این حال قذافی برای نابودی این شهر هر امکاناتی لازم بود اعزام کرده بود.
این شهر و ساکنان آن هم اکنون به شهری نیمه ویران تبدیل شده است.
بنغازی شهری هم مرز با مصر است و حمایت هایی را از مناطق مرزی دریافت می کند و می توان نیروها و امکاناتی را وارد این شهر کرد.
اما زاویه کاملا شهری بسته بود.
تماس هایی که اخیرا با بنغازی داشته ام حاکی از این است که انقلابیون در شهر بنغازی به هر حال در موضع قدرت هستند.
با اینکه شبکه های متعلق به قذافی و خبرنگاران نیز با توجه به پیشروی های نظامیان ارتش و شبه نظامیان قذافی اوضاع را طور دیگری جلوه می دهند اما انقلابیون در موضع قدرت هستند.
حتی در شهر سرت زادگاه قذافی نیز درگیری هایی در جریان است. وی در این باره که آیا جامعه بین الملل باید علیه نظام قذافی اقدام به مداخله نظامی کند و اینکه آیا شورای انتقالی تشکیل شده در لیبی خواستار کمک خارجی است یا نه گفت: شورای انتقالی لیبی از همان ابتدا دیدگاه خود را مطرح کرده است.
این شورا خواهان مداخله نظامی زمینی نیست بلکه خواهان ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز این کشور است.
به نظر من بهتر است به اهداف بسیار مشخصی در لیبی حمله شود برای اینکه کشتار به راه افتاده در این کشور متوقف شود. استورا در این باره که آیا کشورهای عربی برای مداخله نظامی علیه لیبی مشروعیت لازم را دارند یا نه گفت: به نظر من باید بین کشورهای عربی تفاوت قائل شویم زیرا کشورهایی همچون تونس و مصر هستند که از لحاظ سیاسی نسبتا بی ثبات هستند.
از سوی دیگر الجزایر نیز تحت فشار افکار عمومی مردمش قرار دارد.
اما باید دانست که در جامعه عرب امروز، جنبش همبستگی واقعی با انقلابیون عرب وجود دارد.