ابرار/ «ناآرامى هاى تونس و مصر بیش از پیش آشکار ساخت که اتخاذ مواضع مشترک اتحادیه ى اروپا در قبال رویداد هاى کشورهاى عربى تا چه اندازه کند و با تعلل همراه بوده است.» به گزارش ایسنا، خبرگزارى آلمان در گزارشى کوتاه با اشاره به رویکرد اتحادیه اروپا در قبال رویدادهاى کشورهاى شمال آفریقا آورده است: «ناتوانى ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا در اتخاذ سیاست خارجى مشترک در قبال رویداد هاى اخیر کشورهاى عربى و شمال آفریقا، بیش از پیش آشکار شد.
گرچه انتقاد از کاترین آشتون، مسئول سیاست خارجى اتحادیه اروپا همیشه وجود داشته است، اما آماج انتقادات از وى به دلیل عدم قاطعیت و همین طور سیاست مخفى وى بیش از پیش افزایش یافته است. به گونه که سفر وى به شمال آفریقا که همراه با تاخیرانجام شد نیز به بهبود اوضاع کمکى نکرد. اکنون طبق خواست ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا، آشتون باید به بررسى دقیق این مساله بپردازد که برنامه هاى آتى اتحادیه اروپا که قول آن به تونس داده شده است با هدف تغییرات دموکراتیک قرار است چگونه تحقق یابد. اتحادیه اروپا قبل از هر نهاد دیگرى اعلام کرده بود که آماده ى کمک به تونس براى برگزارى انتخابات است. ادامه…
اتحادیه اروپا براى مصر نیز برنامه هاى مشابهى در سر دارد. با این تفاوت که مسئول سیاست خارجى اتحادیه اروپا مورد اقبال مصر نیست. به گونه اى که دولت مصر طبق نظر دیپلمات هاى بروکسل، علاقه اى براى هیچ دیدار خارجى ندارد. حداقل این مساله از زمان قبل از حسنى مبارک وجود داشته است. این که آشتون از سوى مصر طرد شده، به چهره ى یک دیپلمات منفعل برمى گردد؛ دیپلماتى که سیاست وى در مواقع حساس به سختى قابل درک است. طبق اعلام روزنامه ى فرانسوى لوموند، حضور این سیاستمدار اتحادیه اروپا با گذشت یک سال از زمان حضور وى در این سمت، کم رنگ و کم اهمیت است. طبق اعترافات هرمان وان رامپوى، رئیس شوراى اروپا، رویدادهاى غیر منتظره ى اخیر در مصر و تونس تنها منجر به انتشار تعداد بسیار زیادى بیانیه از سوى اتحادیه اروپا شد. یوس لترمه، نخست وزیر بلژیک نیز در نشست سران اتحادیه اروپا ضمن حمایت از آشتون گفت: اروپا باید با یک صدا صحبت کند، آن هم با صداى خانم آشتون. یک کارمند بلندپایه اتحادیه اروپا نیز معتقد است که مقامات نزدیک به آشتون نیز در قبال رویدادهاى شمال آفریقا واکنش هاى بسیارى داشته اند. طبق یادداشتى که به خبرگزارى آلمان ارائه شد، استراتژى اروپا در تونس به بازنگرى احتیاج ندارد. این در حالى است که دیدار هیات پارلمان اروپا براى مسائل تونس و مصر با اختلاف نظر این مقامات همراه بوده است. البته مقامات دیپلماتیک اتحادیه اروپا معتقدند که اتحادیه اروپا در قبال مسائل مختلف استراتژى هاى مختلفى اتخاذ مى کند، ولى اتخاد این استراتژى ها در سکوت و آرامش روى مى دهد.»