واحد مرکزی خبر /کارشناس فرانسوی تصریح کرد در صورتی که قذافی رهبر لیبی در راس قدرت باقی بماند غرب روابط مطلوبی با لیبی نخواهد داشت.
به گزارش شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار، در حالی که نیروهای قذافی در لیبی تلاش می کنند کنترل شهرها را از مخالفان پس بگیرند، این سوال مطرح می شود که در صورت پیروزی نیروهای قذافی، روابط دیپلماتیک غرب با لیبی چگونه خواهد بود؟ این در حالی است که قذافی و پسرش هم اکنون نیز تهدید کرده اند اسناد مربوط به تامین هزینه های مالی تبلیغات انتخاباتی نیکلا سارکوزی رییس جمهور فرانسه را فاش خواهند کرد. کریستین مالار سردبیر بخش سیاست خارجی شبکه سه تلویزیون فرانسه در این باره گفت هنوز اسنادی در این باره منتشر نشده است.
پیش از این نیز رفیق حریری نخست وزیر سابق لبنان هزینه های تبلیغاتی ژاک شیراک رییس جمهور پیشین فرانسه را تامین کرده بود.
وی تاکید کرد به دلیل منتشر نشدن اسناد این ادعا باید محتاطانه در این باره عمل کرد.
این کارشناس فرانسوی پسر قذافی را همانند خود او فردی دیوانه توصیف کرد.
در مقابل این اظهارات فرانسوا لافون مسئول دفتر روزنامه ژرمن مارشال فوند در پاریس تاکید کرد نباید حضور سرمایه های لیبی در سالهای گذشته در فعالیت های اقتصادی به ویژه در اروپا را نادیده گرفت.
وی به حضور سرمایه های لیبی در صنایع ایتالیا و در دانشگاههایی مانند دانشگاه اقتصاد لندن و حتی در آمریکا اشاره کرد و گفت بنابراین نباید وجود چنین اسنادی را در مورد فرانسه رد کرد. کریستین مالار تصریح کرد به طور قطع کشوری مانند فرانسه که مشروعیت دولت لیبی و قذافی را زیر سوال برده است ، نمی تواند در صورت پیروزی قذافی روابط دیپلماتیک عادی با لیبی داشته باشد.
قذافی ممکن است سالها در راس قدرت بماند و این مسئله برای فرانسه و انگلیس مشکل ساز خواهد بود.
زیرا این دو کشور به شدت بر مواضع ضد قذافی خود تاکید کرده اند.
وی با اشاره به شرایط کشورهای دیگر منطقه مانند بحرین گفت جنگی که میان سنی ها و شیعیان آغاز شده است بسیار نگران کننده است.
ایران با احمدی نژاد تلاش می کند در سراسر خاورمیانه نفوذ کند.
این نوعی رویارویی اقلیت شیعه با اکثریت سنی است.
این در حالی است که غرب و آمریکا از اکثریت سنی منطقه دفاع می کند.
وی گفت به نظر می رسد جنگی بر سر اعمال نفوذ در منطقه در حال آغاز شدن است. فرانسوا لافون نیز گفت هم اکنون اتحاذ سیاست خارجی مشترک در اروپا برای موضع گیری در برابر لیبی بسیار دشوار است. زیرا فرانسه و آلمان در این باره اختلاف نظر دارند.