تهران- در صورت ادامه حملات نيروهاي 'معمر قذافي' ديكتاتور ليبي به بنغازي،حملات هوايي غرب و به عبارت دقيقتر فرانسه، باب العزيزيه محل استقرار قذافي و خانواده او را شامل خواهد شد.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، شبكه تلويزيوني العربيه در گزارشي با عنوان 'سرعت سير حوادث ليبي' افزود: 'در حالي كه فرانسه و نروژ از مشاركت در حملات نظامي عليه قذافي خبر داده اند، سيف الاسلام قذافي گفت كه ليبي از قطعنامه سازمان ملل مبني بر ممنوعيت منطقه پرواز بر فراز ليبي بيمي ندارد.
خبرنگار العربيه صدور قطنامه 1973 را اقدامي تاريخي دانست و گفت: اين قطعنامه عامل شدت تحريم ها عليه ليبي و مهم تر از آن، ضامن حملات هوايي عليه نيروهاي معمر قذافي است.
بنابر اين قطعنامه شوراي امنيت به اعضاي خود اجازه مي دهد تمام تدابير ضروري براي حمايت از غير نظاميان در ليبي اتخاذ شود و در عين حال هرگونه اشغال خا ك ليبي به دست بيگانگان را بعيد دانسته است.
بر اساس اين قطعنامه، پرواز هواپيماها به منظور كمك هاي انساني، شامل اين ممنوعيت نمي شوند.
خبرنگار العربيه افزود: سخنگوي دولت فرانسه صبح امروز گفت كه حمله هوايي به سرعت آغاز خواهد شد. اما منابع نظامي فرانسه گفتند كه آغاز اين اقدام از نظر عملي به 36 تا 48 ساعت وقت نياز دارد.
اين حملات از پايگاه فرانسوي و ايتاليايي آغاز مي شود و بر قطع راه هاي امداد لجستيكي نيروهاي قذافي و جلوگيري از پيشرفت اين نيروها به سمت بنغازي متمركز خواهد شد.
اهداف احتمالي اين حملات فرودگاه هايي هستند كه جنگنده هاي قذافي از آنجا به پرواز در مي آيند و نيز مراكز فرماندهي نظامي و انبار ذخيره تسليحاتي نيروي هوايي در بنغازي را نيزشامل خواهد شد.
در اين ميان ، منابع نظامي غرب از موانع احتمالي در اجراي ممنوعيت پرواز برفراز ليبي خبر دادند و هنوز سووال هايي در اين خصوص مطرح است از جمله اينكه قواعد درگيري چيست؟ و چه زماني بايد با نيروهاي قذافي وارد جنگ شد؟ و مشاركت كشورهاي عربي چگونه خواهد بود و چه كسي فرماندهي حملات را برعهده خواهد داشت؟
خبرنگار العربيه افزود: گستردگي خاك ليبي مانعي در مسير احترام به منطقه پرواز ممنوع به شمار مي آيد به اين معني كه به عنوان مثال در مورد بوسني كه 50 هزار كيلومتر مربع مساحت دارد، حدود 200هواپيما به طور مداوم از حريم هوايي آن حمايت مي كردند، اما چنين اقدامي در مورد ليبي با مساحت يك ميليون و 700 هزار كيلومتر مربع، بسيار دشوارتر است به ويژه در خصوص سوخت سوختگيري جنگنده هاي غربي.
احتمال جنگ الكتروني نيز كه هدف آن شبكه رادار ارتش ليبي خواهد بود با حضور فرانسه و با استفاده از طريق هواپيماها وجود دارد.
به هر حال بمباران تانك هاي ليبي در صحرا و ساير اقدامات همه در گروي واكنش ليبي و ادامه حمله به بنغازي خواهد بود، زيرا در اين صورت حملات هوايي عليه ليبي سرعت خواهد گرفت .