واحد مرکزی خبر/دولت هند روز جمعه ضمن مردود دانستن دخالتهای خارجی در امور داخلی کشورهای شمال افریقا و خاورمیانه، تاکید کرد ملتهای این کشورها باید خود اینده کشورشان را رقم بزنند. نماینده هند در شورای امنیت سازمان ملل متحد به قطعنامه ای که برخی کشورها درباره ایجاد منطقه پرواز ممنوع در لیبی ارائه کرده بودند، رای ممتنع داد.
علاوه بر هند،کشورهای روسیه المان برزیل و چین نیز به این قطعنامه رای ممتنع دادند. پیش نویس این قطعنامه را کشورهای فرانسه، انگلیس و لبنان تهیه کرده بودند. مانموهان سینگ، نخست وزیر هند در کنفرانسی که توسط رسانه ها در دهلی نو برگزار شده بود، تاکید کرد تمایل ملتها برای برخورداری از ازادی بیشتر و استفاده از حق تعیین سرنوشتشان، واقعیتی جهانشمول است. نخست وزیر هند تاکید کرد ما به عنوان یک ملت دموکراتیک، از اینکه می بینیم ملتهای خاورمیانه و شمال افریقا تلاش می کنند در تعیین سرنوشت خود نقش مهمتری ایفا کنند، خوشحال هستیم.
اما تعیین سرنوشت کشورها، مسئله ای است که شهروندان انها باید درباره اش تصمیم گیری کنند و کشورهای خارجی حق ندارند در امور داخلی انها دخالت کنند یا انها را مجبور به انتخاب کنند.
نخست وزیر هند در سخنان خود به لیبی یا کشور دیگری اشاره نکرد. شورای امنیت سازمان ملل متحد پس از سه روز رایزنی فشرده درباره بحران لیبی، پنجشنبه شب قطعنامه ای تصویب کرد که در ان به اعضای این سازمان اجازه داده شده است برای حفاظت از جان غیر نظامیان در لیبی و پایان دادن به خشونت و کشتار توسط نظامیان رژیم قذافی تدابیر لازم را اتخاذ کنند.
تصویب این قطعنامه دست سازمان ملل متحد را برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع و اتخاذ دیگر تدابیر لازم در این کشور از جمله توسل به زور برضد رژیم معمر قذافی باز گذاشته است. مانموهان سینگ خاطر نشان کرد هند برای حمایت از تصمیمهایی که مردم لیبی و دیگر ملتهای خاورمیانه و شمال افریقا می گیرند، همه تلاش خود را به کار خواهد گرفت.
سینگ تصریح کرد حدود شش میلیون تبعه هندی در این دو منطقه حساس زندگی می کنند. مانموهان سینگ خاطر نشان کرد ملتهای خاورمیانه دوست ما هستند و انقلابهای مسالمت امیز انها برای ما اهمیت زیادی دارد. پس از انکه شمار زیادی از شرکتهای نفتی خارجی از لیبی خارج شدند، معمر قذافی، دیکتاتور لیبی، از شرکتهای چینی، روسی و هندی دعوت کرد در اکتشاف و استخراج نفت در لیبی مشارکت کنند. به گزارش خبرگزاری فرانسه از دهلی نو، هند از دیرباز در سیاست خارجی خود یک راهبرد عدم تعهد را دنبال می کند هر چند این کشور از اواخر جنگ سرد تا اندازه ای به امریکا نزدیک شده است.