واحد مرکزی خبر/ برغم اینکه رژیم لیبی از برقراری اتش بس خبر داده است، دولت کانادا روز جمعه از اعزام هفت فروند هواپیمای جنگنده سی اف هجده به منظور مشارکت در عملیات ایجاد منطقه پرواز ممنوع در این کشور خبر داد.
ژولی برونه، سخنگوی پایگاه هوایی باگوتویل که نزدیک شهر ساگنای در شمال ایالت کبک قرار گرفته است، اعلام کرد هفت هواپیمای جنگنده و دو هواپیمای ترابری از نوع سی هفده گلوبمستر C-17 Globemaster به منطقه فرستاده می شوند. استفان هارپر نخست وزیر کانادا صبح روز جمعه در سخنرانی کوتاه خود که به طور مستقیم از شبکه های تلویزیونی این کشور پخش شد اعلام کرد دولت با استقرار جنگنده های سی اف هجده به منظور مشارکت در عملیات ایجاد منطقه پرواز ممنوع در لیبی موافقت کرده است.
وی افزود این هواپیماها به زودی به ناوچه کانادایی که اوایل ماه مارس به سواحل لیبی اعزام شد، ملحق خواهند شد. اندره دشان، رئیس ستاد نیروی هوایی کانادا، که پیش از این از اعزام شش جنگنده برای مشارکت در عملیات نظامی احتمالی در لیبی خبر داده بود، اعلام کرد نیروها و هواپیماهای کانادا آمادهاند در هر اقدامی که برای دفاع از خود یا اجرای تحریمهای سازمان ملل متحد برضد لیبی لازم باشد، شرکت کنند.
وی افزود هواپیماهایی که به منطقه اعزام می شوند در مجموع حامل یکصد و پنجاه نیرو هستند که تحت نظارت و فرماندهی سرهنگ الن پلوتیه فعالیت خواهند کرد.
ژنرال اندره دشان از مشخص کردن زمان ماموریت این نیروها خودداری کرد اما افزود هدف اولیه من این بود که پیش از هر کار با متحدان خود قواعد و مقررات این ماموریت نظامی را بررسی و روند تحول اوضاع در لیبی را دنبال کنیم. کانادا با بسیج کردن این نیروها در واقع در اجرای قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره لیبی که پنجشنبه شب به تصویب رسید، شرکت خواهد کرد. به گزارش خبرگزاری فرانسه از اوتاوا، نخست وزیر کانادا از این مسئله ابراز خرسندی کرده است که رژیم معمر قذافی با مواجه شدن با تهدید مداخله نظامی، اعلام آتش بس کرده است.
هارپر اعلام کرد دولت قصد دارد هفته آینده درباره ماموریت نظامی کانادا در لیبی با پارلمان رایزنی کند و از نمایندگان بخواهد در صورت لازم با تمدید مدت ماموریت نظامیان کانادایی موافقت کنند.