خبرگزاری مهر-گروه بین الملل : سران فرانسه، آمریکا، انگلیس و چند کشور عربی امروز شنبه در پاریس با هدف بررسی طرح حمله نظامی به لیبی بر مبنای قطعنامه جدید شورای امنیت گرد هم می آیند.
"بان کی مون" دبیر کل سازمان ملل متحد که در این نشست شرکت کرده گفت : جهان باید با یک صدا با لیبی سخن بگوید.
بر اساس قطعنامه سازمان ملل در مورد لیبی، "تمام اقدامات لازم برای دفاع از مردم لیبی به کار گرفته می شود."
نشست پاریس در حالی برگزار می شود که رسانه های مختلف از درگیری شدید نیروهای تحت امر "معمر قذافی" و معترضین در 20 کیومتری شهر بنغازی خبر می دهند.
در همین رابطه "باراک اوباما" رئیس جمهور آمریکا خطاب به رهبر لیبی اعلام کرد که هر چه سریعتر باید حمله به معترضین را متوقف کند. اوباما در ادامه در پاسخ به پرسشی امکان استفاده از پیاده نظام ارتش امریکا برای حمله به لیبی را رد کرد.
در حالی که شورای امنیت رای به برقراری منطقه پرواز ممنوع بر فراز لیبی داده و دریادار "آدام ساموئل" از ارتش آمریکا به عنوان فرماندهی برقراری منطقه پراوز ممنوع بر فراز این کشور منصوب شده اما این طرح هنوز به اجرا گذاشته نشده و خبرنگار بی.بی.سی از شهر بنغازی از شنیده شدن صدای انفجاریهای قوی در این شهر و دیده شدن جنگنده هایی در آسمان آن گزارش می دهد.
به گزارش بی.بی سی، در صورت نهایی شدن طرح حمله به لیبی، فرانسه و انگلیس به همراه چند کشور عربی نقش اساسی را در حمله به این کشور آفریقایی برعهده خواهند داشت و کشورهایی چون عربستان سعودی، قطر، امارات و اردن از جمله کشورهای عربی هستند که در صورت حمله نظامی به لیبی در آن شرکت خواهند داشت.
در همین رابطه "جرارد آرود" نماینده فرانسه در سازمان ملل متحد با اطمینان خاطر از طرح حمله نظامی سخن گفت و افزود : بدون شک پس از گذشت چند ساعت از نشست پاریس، سران کشورها در مورد حمله به لیبی تصمیم می گیرند.
از سوی دیگر "دیوید کامرون" نخست وزیر انگلیس که در این نشست شرکت کرده از اعزام جنگنده های ارتش بریتانیا به سمت لیبی خبر داد. نخست وزیر انگلیس در ارتباط با امکان حمله به لیبی گفت: ساعت به سرعت در حال سپری شدن است و ما باید برای انجام عملیات سریع آماده شویم.
بر اساس این گزارش، نشست پاریس به میزبانی "نیکلا سارکوزی" رئیس جمهور فرانسه برگزار شده و علاوه بر وی و کامرون، "هیلاری کلینتون" وزیر خارجه آمریکا به نمایندگی از اوباما در آن شرکت می کند.
از سوی دیگر خبر می رسد که ناوهای جدیدی به سوی دریای مدیترانه اعزام شده اند تا درصورت نهایی شدن طرح حمله به لیبی ابتکار عمل را در این منطقه در دست داشته باشند. علاوه بر ناوها، کانادا و دانمارک از تصمیم خود برای اعزام جنگنده به لیبی و ایتالیا و اسپانیا از در اختیار قرار دادن پایگاه های هوایی خود به نیروهای حمله کننده به لیبی خبر می دهند.