واحد مرکزی خبر / رهبران و مقامات ارشد هجده کشور و سازمان بین المللی از جمله هیلاری کلینتون وزیر خارجه امریکا ، دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس، انگلا مرکل صدر اعظم المان، بان کی مون دبیرکل سازمان ملل و عمر موسی دبیرکل اتحادیه عرب برای شرکت در نشست پاریس وارد این شهر شدند.
به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر هدف از همایش پاریس تصمیم گیری در باره چگونگی مقابله با قذافی رهبر لیبی است که نیروهای وفادار به وی شهرهای تحت کنترل انقلابیون را یکی پس از دیگری تصرف کرده و اکنون وارد بنغازی دومین شهر بزرگ لیبی و پایگاه اصلی انقلابیون شده اند. ابتکار عمل برای تشکیل نشست پاریس را دولت فرانسه در اختیار دارد که برای اقدام هر چه سریعتر علیه قذافی تلاش می کند.
علت پیشرو بودن دولت فرانسه در این ماجرا اکراهی است که دولت امریکا از دخالت نظامی در لیبی از خود نشان می دهد.
دولت امریکا که نیروهایش در افغانستان و عراق پراکنده اند به اندازه کافی نیرو برای مشارکت در یک درگیری نظامی تازه در اختیار ندارد.
افزون بر این دولت فرانسه در رویدادهای تونس و مصر در مقایسه با دیگر کشورهای غربی با تاخیر از خود واکنش نشان داد و این بار تلاش می کند تا تاخیر گذشته را جبران کند. گفته می شود دولت المان از مشارکت در هر نوع اقدام نظامی در لیبی خود داری خواهد کرد.
کارشناسان به نتایج نشست پاریس چندان خوشبین نیستند و می گویند شرکت کنندگان در این نشست نمی دانند که هدف و برنامه اصلی انها کدام است.
هنوز معلوم نیست که غربی ها می خواهند از غیرنظامیان لیبی در برابر حملات نیروهای قذافی حمایت کنند یا اینکه قذافی را از کار برکنار کنند.
اکنون که نیروهای قذافی خود را به دروازه های بنغازی رسانده اند و حتی از حضور تانک ها در خیابان های این شهر خبر می رسد معلوم نیست که دخالت نظامی غرب در مناقشه لیبی چگونه خواهد بود چون بمباران نیروهای وفادار به قذافی در داخل شهرها به کشته شدن غیر نظامیان خواهد انجامید و این همان نقطه اسیب پذیر دخالت غربی ها در این گونه عملیات است که می تواند پیامدهای ناگواری داشته باشد.