واحد مرکزی خبر / سفیر امریکا در فرانسه در گفتگوی اختصاصی با شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گفت: امریکا برای اقدام نظامی علیه لیبی تردیدی نداشت.
چارلز ریوکین در این باره که آیا حضور فرانسه در صحنه اول تلاش ها برای تصویب قطعنامه توسل به زور علیه لیبی حاکی از تردید امریکا برای این اقدام است یا نه گفت: ما به رهبری فرانسه و انگلیس در تصویب این قطعنامه ارزش می گذاریم اما ما کاملا با این توافقنامه موافق هستیم به طوری که اوباما از همان ساعات اول گفته بود که قذافی باید برود و قدرت را ترک کند اما این امر چیزی نیست که بتوان آن را به شیوه یکجانبه انجام داد بلکه باید با اتحادیه عرب، ناتو ، سازمان ملل متحد ، فرانسه ، اروپا و دیگر کشورها همکاری کنیم و فرانسه در این زمینه رهبری واقعی بود. سفیر امریکا در فرانسه در ادامه در این باره که امریکا در زمینه تصویب قطعنامه علیه لیبی رهبری نداشت گفت: به هیچ وجه این گونه نبود.
اوباما باید به همه گزینه ها فکر کند و همه امکانات برای واکنش را ارزیابی کند بویژه در این مورد بسیار مهم.
در این باره همه موافق بودند که باید قطعنامه سازمان ملل متحد تصویب می شد.
چارلز ریوکین در این باره که آیا امریکایی ها به علت تجربه بدشان از جنگ افغانستان و عراق در حمله به لیبی مردد هستند یا نه گفت: هرگز این گونه نیست و فقط اوباما محتاط بود زیرا اوباما از نظر شخصیتی رهبری است که قبل از اقدام به همه گزینه ها فکر می کند.
این مقام امریکایی دراین باره که در حمله به لیبی چه کشور یا سازمانی فرماندهی عملیات را در اختیار خواهد داشت گفت: قطعنامه هزار و نهصد و هفتاد و سه (توسل به زور علیه لیبی) بر دو نکته بسیار مهم تاکید دارد.
بر اساس این قطعنامه باید از غیر نظامیان لیبی محافظت شود و فشارها بر روی قذافی افزایش داده شود.
اما تصمیم گیری درباره نحوه تحقق این اهداف بر عهده نظامیان است و آنها در حال مذاکره هستند و من نمی توانم در این زمینه اظهار نظر کنم.
اما شاید در ساعات آینده در این زمینه تصمیم گیری شود. چارلز ریوکین درباره درخواست برخی از کشورهای عربی برای اقدام علیه کشوری عربی با اینکه اعراب تا چند ماه یا چند سال پیش مخالف چنین ابتکاراتی بودند گفت: این اتحادیه عرب بود که این مساله را در سازمان ملل متحد مطرح کرد و تصویب قطعنامه در این زمینه اقدامی چند جانبه بود.
همه می دانند که قذافی مشروعیت خود را از دست داده است و دیگر نمی تواند در لیبی در قدرت باشد. سفیر امریکا در فرانسه در این باره که سفارتخانه وی در حومه شهرهای فرانسه برای ارتقای وجهه امریکا برنامه هایی را اجرا می کند و اینکه آیا حوادث اخیر بویژه انقلاب های رخ داده در کشورهای عربی تا حدی به لطف اقدامات اوباما بوده است یا نه گفت: اولا باید بگویم که هدف از اقدامات ما در حومه شهرهای فرانسه برای ارتقای وجهه امریکا نزد افکار عمومی نیست.
من سفیر امریکا در فرانسه هستم نه سفیر امریکا در منطقه پاریس و به این ترتیب من با همه فرانسوی ها در استانهای مختلف از جمله حومه شهرها گفتگو می کنم.
هیلاری کلینتون در یکی از سخنرانی های خود اظهار داشت که باید با رهبران آینده جهان صحبت کنیم و ما از سالها پیش برنامه هایی برای گفتگو با فرانسوی ها داریم.
ایده اوباما، ایده امید و فرصت است.
من به دنبال تقویت روابط بین امریکا و فرانسه هستم.
به نظر من فیلم های هالیوود بهترین سفیران برای امریکا هستند و من قبل از اینکه دیپلمات شوم تهیه کننده فیلم در هالیوود بودم.
چارلز ریوکین در این باره که آیا در فرانسه جامعه مسلمانان را به طور خاص هدف قرار داده است یا نه گفت: من در سراسر فرانسه از جمله در حومه شهرها کار می کنم.
این مقام فرانسه در این باره که آیا بحث درباره اسلام در فرانسه که موضوع آن را نیکلا سارکوزی مطرح کرده است بحثی مشروع است یا نه گفت: این به سیاست فرانسه مربوط می شود و ارتباطی به من ندارد.
در امریکا نیز بحث هایی این چنینی مطرح است.
من نمی توانم به این سوال پاسخ دهم که آیا بحث درباره جایگاه اسلام در فرانسه مشروع است یا نوعی تبعیض.
این مساله به خود فرانسوی ها مربوط می شود. چارلز ریوکین درباره حوادث هسته ای ژاپن گفت: ما همگی به مردم ژاپن فکر می کنیم و ما هر کاری بتوانیم برای کمک به این کشور و مردم آن انجام می دهیم.
ژاپن دوست بسیار خوبی برای امریکا و فرانسه است.
به نظر من در بحث هسته ای کنونی باید آرامش خودمان را حفظ کنیم زیرا قبلا در بحث آلودگی نفتی بحثی این چنینی در امریکا مطرح شد اما آن زمان کسی از توقف بهره برداری از چاه های نفتی سخنی به میان نیاورد.
انرژی هسته ای برای تولید برق ، فرصت است.
من نمی دانم که آیا جنبش های ضد هسته ای در کالیفرنیا کار خود را مجددا آغاز خواهند کرد یا نه اما به نظر من رشد اقتصادی در هند و دیگر کشورهای جهان مستلزم انرژی است و به نظر من نباید استفاده از انرژی هسته ای متوقف شود و باید این فرآیند گسترش یابد.
اوباما نیز چنین عقیده ای دارد اما نیروگاه های هسته ای باید ایمن باشند.