واحد مرکزی خبر / رئیس دیده بانی بین المللی تروریسم در گفتگو با شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار گفت: خلبانهای ارتش لیبی شاید تمایلی برای جنگ با همتایان خارجی شان نداشته باشند.
رولان ژاکار درباره بار روانی حملات خارجی به لیبی و اینکه آیا احتمال دارد قذافی یا نزدیکانش تسلیم شوند یا نه گفت: تاثیرات این حملات خارجی (فرانسوی) علیه لیبی بسیار حائز اهمیت است زیرا شماری از خلبانهای ارتش لیبی در فرانسه آموزش دیده اند و برای آموزش به این کشور رفت و آمد داشته اند.
شمار دیگری از این خلبانها نیز در دیگر کشورها از جمله در کشورهای حوزه خلیج فارس آموزش دیده اند.
به این ترتیب این خلبانها تجربه همکاری با خارجی ها را دارند و احتمالا تمایلی ندارند با همتایانشان جنگ هوایی داشته باشند.
از سوی دیگر رئیس ستاد ارتش های لیبی که از همراهان قدیمی لیبی است و با توسل گسترده به زور علیه مردم مخالف است از چندی پیش تحت نظارت گردان برخورد قذافی قرار گرفته است که اعضای آن را نظامیان، اعضای خانواده و قبیله قذافی تشکیل می دهند.
امروزه شمار زیادی از مقامات لیبی حق خروج از مخفیگاه بتنی مخصوص که در آن بازداشت شده اند را ندارند و برای جلوگیری از پشت کردن آنها به قذافی بر خانواده هایشان فشار وارد می شود. وی افزود: این مخفیگاه بتنی حتی در برابر عملیات اتمی محافظت شده است اما با این حال احتمال دارد این مخفیگاه با موشک های دور برد همچون موشک های امریکایی که از زیر دریایی ها شلیک می شوند آسیب ببینند.
این حمله هر لحظه احتمال دارد رخ دهد زیرا با جنگ اطلاعات الکترونیک زمینه برای جنگ با لیبی آغاز شده بود و امریکایی ها و متحدانشان همه اطلاعات مربوط به اهداف بالقوه لیبی را در اختیار دارند.
این مخفیگاه نیز احتمال دارد هدف قرار گیرد اما در حال حاضر هدف اصلی نیروهای ائتلاف حفاظت از مردم بنغازی است.
در ادامه احتمال دارد شاهد پیامدهای نظامی شدیدتری باشیم که مستلزم حمله به پایگاه های نظامی وفادار به قذافی و بویژه مخفیگاه وی خواهد بود.