تهران - 'باراك اوباما' در توجيه دستورش براي آغاز حمله نظامي به ليبي كه منجر به كشته شدن ده ها تن از مردم غير نظامي شده گفته است كه 'نمي توانسته خاموش بنشيند.'
حملات هوايي و موشكي آمريكا - انگليس و فرانسه عليه ليبي ادامه دارد و منابع مستقل از روز يكشنبه از كشته شدن ده ها تن از مردم ليبي براثر اين حملات خبر مي دهند.
آخرين گزارش هاي دريافتي حاكيست آمريكا و انگليس طي 24ساعت اخير بيش از 100 فروند موشك كروز به سوي خاك ليبي شليك كرده اند و جنگنده هاي فرانسوي و انگليسي نيز به بمباران مشغول هستند.
دخالت نظامي آمريكا - انگليس و فرانسه در ليبي شرايط تازه اي را معادلات جهاني ايجاد كرده و با واكنش هايي رو به رو شده است .
باراك اوباما، رئيس جمهوري آمريكا كه در برزيل بسر مي برد دقايقي پس از آغاز عمليات اعلام كرد: 'امروز من به نيروهاي مسلح ايالات متحده دستور دادم كه يك عمليات نظامي محدود را در ليبي آغاز كنند.'
به گزارش منابع خبري، رييس جمهور آمريكا گفت : نمي توانستم خاموش بنشينم در حالي كه يك ديكتاتور ( قذافي ) مردم خود را تهديد مي كرد كه به آنها رحم نخواهد كرد.
او گفت، علت حمله به ليبي، فقدان گزينه ديگري براي دفاع از غيرنظاميان اين كشور بود.
دولت چين به عنوان يكي از پنج عضو شوراي امنيت از حمله هوايي و موشكي به ليبي ابراز تاسف كرد و سخنگوي وزارت خارجه اين كشور با صدور بيانيه اي اعلام كرد پكن با كاربرد نيروي نظامي در روابط بين المللي مخالف است.
اين در حاليست كه مقام هاي آمريكايي بار ديگر واژه ' ائتلاف بين المللي' را مستمسك قرار داده و مدعي هستند كه بمباران ليبي با موافقت خواست جهاني است .
در همين حال هوگو چاوز، رييس جمهوري ونزوئلا هم با انتقاد شديد از غرب، هدف از حمله به ليبي را تسلط بر منابع نفتي اين كشور اعلام كرده است.
ناظران سياسي كه از نزديك تحولات منطقه را دنبال مي كنند اين سوال را مي پرسند كه چرا آقاي اوباما به كشتار مردم بحرين كمك كرد و جنگنده هاي فرانسوي و انگليسي پايگاه هاي ارتش آل خليفه و نيروهاي متجاوز عربستان را بمباران نكردند؟
آنان مي گويند همزمان شدن چندين قيام مردمي در كشورهاي منطقه از يك سو و بازيگري هاي متفاوت آمريكا از سوي ديگر، واشنگتن را بيش از گذشته رسوا كرده است.
برخي تحليلگران در كشورهاي عربي روز يكشنبه با ايرنا گفتند، باراك اوباما و معمر قذافي در صحنه تحولات ليبي كاملا مكمل يكديگر عمل مي كنند و هماهنگ هستند.
آنان معتقدند ، اوباما از نتيجه قيام هاي مردمي در تونس و مصر درس گرفته و به سادگي اجازه نخواهد داد مردم ليبي و يا بحرين سرنوشت خود را تعيين كنند.
يك ديپلمات عرب در بيروت به ايرنا گفت: در محافل ديپلماتيك گفته مي شود بين اوباما و قذافي تماس هاي مستقيم وجود دارد.
وي افزود: قذافي ماموريت دارد قبل از خروج از حكومت شرايط را براي دخالت نظامي مستقيم نيروهاي آمريكايي به ليبي فراهم كند.
وي افزود: آنچه اكنون در ليبي رخ مي دهد يك نمايشنامه از قبل نوشته شده براي دستيابي به منابع انرژي مانند عراق است.
وي افزود: اما آنچه در بحرين رخ داد سركوب مردم براي حفظ پايگاه نظامي آمريكا و تامين امنيت منابع انرژي بود.