تهران- يك تحليلگر و محقق مسايل امنيت ملي روز دوشنبه گفت: پايان سياسي و يا برون رفت نهايي تحرك نظامي غرب عليه ليبي با ابهام روبه رو است.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، 'منذر سليمان' در گفت وگو با شبكه تلويزيوني الجزيره قطر افزود: چه بسا اروپا بيش از آمريكا بر تلاش براي محاصره نظام حاكم ليبي و فروپاشي آن تاكيد دارد در حالي كه آمريكا در اين خصوص محتاط و مايل است فرماندهي نظامي حملات عليه ليبي را به فرانسه و يا فرانسه- انگليس واگذار كند.
وي در پاسخ به اين سووال كه آيا عملا با باقي ماندن قذافي در قدرت، حمايت از غيرنظاميان بنابر قطعنامه 1973 امكان پذير است؟ گفت: در صورتي كه نيروهاي قذافي به تحركات نظامي خود ادمه دهند، اين موضوع امكان پذير نيست.
منذر سليمان افزود: نيروي هوايي غرب به تنهايي قادر نيست درگيري در ليبي را حتي از نظر نظامي نهايي كند، زيرا نيروهاي قذافي مي توانند در مناطق حضور خود باقي بمانند و فقط در صورت تحرك نيروهاي نظامي مخالف آن، امكان شكست اين نيروها وجود دارد.
وي در توضيح اين مطلب افزود: اما نيروهاي مخالف تا كنون به ميزان كافي سازمان يافته نبوده اند و ما اكنون در خصوص ايجاد برون رفت از بحران ليبي با تنگناي واقعي روبه رو هستيم و برون رفت عملي مستلزم اين است كه انقلاب مردمي به معني واقعي آن تحقق يابد.
اين كارشناس عرب در ادامه گفت: در درون كاخ سفيد نيز مخالفان قديمي 'باراك اوباما' و حتي ناظران به روشن نبودن هدف نهايي حملات هوايي به ليبي اعتراض كرده اند و از آغاز اين حملات نيز شاهد احتياط نظاميان آمريكا و وزير دفاع آن بوديم زيرا هدف سياسي و روشني براي فروپاشي نظام قذافي وجود ندارد و در شوراي امنيت نيز به اين موضوع اشاره اي نشده است.
وي افزود: بنابراين ما در برابر وضعيتي قرار داريم كه نيازمند ميانجيگري آفريقايي، عربي و اسلامي است. اما به نظر مي رسد ميانجيگري عرب ها به دليل مواضع اتحاديه عرب مشكل شده باشد.
منذر سليمان با بيان اينكه 'چه بسا ايجاد يك راه حل و برون رفت از سوي كنفرانس اسلامي امكان پذير باشد'، تاكيد كرد كه حملات نظامي نيروهاي غربي و اعلام ممنوعيت منطقه پرواز در ليبي، راه حل جادويي نيست، بلكه بايد راه هاي ديگري مطرح شود و واقعيت اين است كه نه نيروهاي غربي و نه نيروهاي انقلابي و نه قذافي هيچ يك قادر به نهايي كردن وضعيت كنوني نيستند به اين معني كه يا انتقاضه مردمي بايد نظام را به محاصره در آورده و آن را به كناره گيري مجبور كند يا اينكه يك طرف به منظور ايجاد راه حلي كه چه بسا از طريق مذكرات مستقيم بين مخالفان وقذافي انجام شود، ميانجيگري كند.