واحد مرکزی خبر /خبرگزاری فرانسه در گزارشی از لندن به قلم آلیس ریچه نوشت : متحدان غربی روز یکشنبه از نخستین حملات نظامی علیه لیبی استقبال و آن را موفقیت آمیز توصیف کردند اما تحلیلگران هشدار دادند نخستین گام ها در جهت اجرای قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد که هدف از آن محافظت از جان غیر نظامیان در لیبی است به آسانی انجام نشد .
انگلیس ، فرانسه و آمریکا پس از تصویب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد درمورد ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز لیبی اهدافی را در لیبی بمباران کردند . مایکل مولن رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا گفت عملیات اولیه با موفقیت روبرو شد .
فیلیپ اوسبورن از فرماندهان ارتش نیروی هوایی انگلیس نیز گفت نخستین بخش از اقدام نظامی علیه لیبی به راحتی انجام شد . این در حالی است که شاشانک جوشی Shashank Joshi از اعضای موسسه خدمات متحد سلطنتی انگلیس گفت در عمل ما موفقیت زیادی به دست نیاوردیم .
یکی از موفقیت هایی که توانستیم به دست آوریم فلج شدن پدافندهای هوایی قذافی است . وی درعین حال هشدار داد اگرچه نیروهای قذافی ظاهرا از حملاتشان علیه مقر انقلابیون در شهر بنغازی عقب نشینی کرده اند اما همچنان به ارعاب غیر نظامیان ادامه می دهند . جوشی در مصاحبه با فرانس پرس تصریح کرد اینگونه حملات هوایی نمی تواند تاثیر چندانی به ویژه در مناطق شهری داشته باشد .
باتوجه به کمبود نیروها بر روی زمین و کاهش توان انقلابیون در مقایسه با گذشته ، حملات هوایی نمی تواند کارآیی زیادی داشته باشد . باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا گفته است هیچ نیروی زمینی در لیبی مستقر نخواهد شد .
ویلیام هیگ وزیر امور خارجه انگلیس نیز روز یکشنبه گفت هیچکدام از کشورهایی که در عملیات نظامی علیه لیبی مشارکت دارند اجازه آغاز عملیات زمینی در لیبی را ندارند . لویس پیج از افسران سابق نیروی دریایی سلطنتی انگلیس گفت نخستین مرحله از اقدام نظامی علیه لیبی که هدف از آن فلج کردن سیستم دفاع هوایی این کشور است نباید بیش از حد ادامه یابد . وی افزود مرحله بعدی دشوارتر خواهد بود .
وقتی اهداف آسان از میدان خارج شود با اهداف دشوارتر روبرو خواهیم شد .
بااین حال اولیور مایلز سفیر سابق انگلیس در لیبی در مورد عملیات نظامی در لیبی بطور کلی ابراز تردید کرده بود .
وی گفته بود نخستین مرحله از این عملیات نیز دشوارتر از آن چیزی خواهد بود که مقامات تصور می کنند . تحلیلگران می گویند فقدان مشارکت کشورهای عربی در حمله نظامی به لیبی یکی دیگر از مشکلات در این روند است .
رهبران غربی اعلام کردند قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره لیبی با پافشاری لبنان که یک کشور عربی است به همراه انگلیس و فرانسه تصویب شد .
اتحادیه عرب از ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز لیبی استقبال کرد .
اما هیچکدام از کشورهای عربی در حمله هوایی به لیبی مشارکت نکردند و اتحادیه عرب نیز از این اقدام به شدت انتقاد و اعلام کرد این عملیات نظامی فراتر از قطعنامه شورای امنیت علیه لیبی است .