واحد مرکزی خبر / خبرنگار سی ان ان در پاریس گفت: برای خروج قذافی از قدرت به تلاشهای دوجانبه از داخل و خارج لیبی نیاز است.
جیل دورتی افزود: هدف از عملیات نظامی در لیبی را می توان در دو بخش مجزا کرد.
یک توقف فوری خشونت ها در لیبی است.همزمان آمریکا و دیگر کشورها به روشنی گفته اند که خواستار کناره گیری قذافی از قدرت هستند بنابراین مرحله دوم انتظار و ارزیابی واکنش قذافی است و پس از ارزیابی این موقعیت، نیروهای ائتلاف وارد مرحله دیگر خواهند شد.
اما پاسخ های متفاوتی از لیبی دیده می شود.از یک سو دولت لیبی می گوید آتش بس داده است از سوی دیگر وزارت دفاع آمریکا اعلام کرد چیزی بر مبنای آتش بس در عرصه لیبی مشاهده نمی کند بنابراین فعالیتهای نظامی خود را ادامه می دهیم.
هیلاری کلینتون ساعاتی پیش به روشنی گفت هیچ راه بازگشتی وجود ندارد و معمر قذافی رهبر مشروع لیبی نیست. جیل دورتی افزود: سئوال اساسی این است که چگونه این کار را می توان انجام داد.
گزینه های قابل بحث در لیبی این است که قذافی خواسته های جامعه جهانی را برآورده می کند و جامعه جهانی منتظر می ماند که قذافی چگونه رفتار می کند، این می تواند خروج نظامیان خارجی از منطقه به صورتی ناخوشایند و حتی خیلی طولانی مدت باشد.
گزینه دیگر می تواند آنچه باشد که هیلاری کلینتون وزیر خارجه آمریکا اینجا در پاریس گفت، ترغیب افراد نزدیک به قذافی برای حمایت نکردن از وی تا بتوان فشارها را بر وی افزایش داد و قذافی را از قدرت خارج کرد.
این گزینه به همکاری از داخل و خارج لیبی نیاز دارد.