واحد مرکزی خبر/ برخی کشورها به دور نخست حملات نظامی کشورهای غربی علیه لیبی واکنش نشان داده اند.
کشورهای غربی اعلام کرده اند قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد که هفته گذشته به منظور ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز لیبی تصویب شد، این حملات را توجیه می کند. وزارت امور خارجه مجارستان در بیانیه ای رسمی اعلام کرد برغم این که لیبی آتش بس اعلام کرده بود، نیروهای دولتی این کشور در حال ادامه دادن به حملات خود علیه اهداف غیر نظامی هستند. در این بیانیه آمده است : بدین ترتیب، ما از اقداماتی که متحدانمان علیه نیروهای معمر قذافی رهبر لیبی، به منظور پیروی از قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد اتخاذ کرده اند استقبال می کنیم زیرا توسل به زور تنها گزینه ای است که در دسترس جامعه بین المللی برای محافظت از افراد غیر نظامی قرار دارد. وزارت امور خارجه مجارستان همچنین اعلام کرد اقدام نظامی پیامی روشن برای سرهنگ قذافی است تا اقدامات نظامی خود را فورا و بدون قید و شرط متوقف کند. در ادامه این بیانیه آمده است دولت مجارستان، قطعنامه سازمان ملل متحد را به طور کامل قبول دارد و آماده است در چارچوب سازمان ملل متحد، سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و اتحادیه اروپا، کمک های بشر دوستانه برای ساکنان لیبی ارسال کند. دولت بلغارستان نیز در بیانیه ای مطبوعاتی که روز یکشنبه منتشر شد، حمایت خود را از تلاش های بین المللی برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع برفراز لیبی ابراز کرد.
با این حال، دولت بلغارستان اعلام کرد در عملیات علیه لیبی شرکت نخواهد کرد. کابینه بلغارستان روز یکشنبه به ریاست بویکو بوریسوف نخست وزیر این کشور نشستی را به منظور بحث در خصوص امکان مشارکت بلغارستان در اقدامات برای اجرای قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه لیبی، برگزار کرد. بوریسوف پس از این نشست گفت : بلغارستان موافق تصمیمی است که بر اساس حقوق بین الملل و قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد اتخاذ شده باشد.
در عین حال، ما به عنوان متحدان در چارچوب سازمان پیمان آتلانتیک شمالی و اتحادیه اروپا، تعهداتمان را انجام می دهیم. وزیر دفاع بلغارستان نیز گفت : بدست گرفتن کنترل حریم هوایی لیبی برای جلوگیری از حملات رژیم قذافی علیه افراد غیر نظامی بسیار مهم است. وی افزود بلغارستان ممکن است یک ناوچه را برای ماموریتی سه ماهه به منظور کمک به اجرای تحریم در دریا علیه لیبی و هر گونه ماموریت بشر دوستانه اعزام کند. نیکلای ملادنوف وزیر امور خارجه بلغارستان نیز اعلام کرد آینده لیبی در دستان مردم این کشور است.
وی افزود قذافی راهی برای بازگشت ندارد. وزارت دفاع یونان نیز روز یکشنبه اعلام کرد این کشور از اقدام نظامی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی و اتحادیه اروپا علیه لیبی حمایت می کند، با این حال، یونان در هیچ اقدام نظامی علیه لیبی شرکت نخواهد کرد. این وزارتخانه در بیانیه ای اعلام کرد یونان بر اساس تعهدات خود به عنوان یک عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی و اتحادیه اروپا، درخواست ها از این کشور برای حمایت لجستیکی از این عملیات را پذیرفته است. دولت یونان با تاکید بر حمایت خود برای اجرای قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد، اعلام کرد آتن به ناتو اجازه می دهد از پایگاه های نظامی در سودا Souda در جزیره کرت در دریای مدیترانه و همچنین آکتیو و آندراویدا در غرب یونان استفاده کند. در این بیانیه آمده است علاوه بر این، یونان مایل است با اعزام یک فروند ناوچه و یک فروند بالگرد برای ماموریت های امداد و نجات، به عملیات کنونی برای ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز لیبی کمک کند. آلمان نیز روز یکشنبه اعلام کرد این کشور در پی رای ممتنع خود به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص مداخله نظامی در لیبی، از لحاظ بین المللی منزوی نشده است. گیدو وستروله وزیر امور خارجه آلمان گفت اگر آلمان به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد رای مثبت می داد، این کشور به عنوان بازیگری اصلی در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی، به سختی می توانست از اعزام نیروها برای این اقدام نظامی خودداری کند. وی افزود آلمان به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد احترام می گذارد و نیروهای آمریکایی می توانند از پایگاه هایشان در آلمان برای ماموریت لیبی استفاده کنند. به گزارش پایگاه اینترنتی خبرگزاری شین هوا از نیویورک، آلمان همچنین اعلام کرده است این کشور پنج میلیون یورو (معادل هفت میلیون دلار) کمک های بشر دوستانه برای مردم لیبی اختصاص خواهد داد.