واحد مرکزی خبر / ایندی پندنت نوشت: دولت انگلیس با ارتش این کشور درباره هدف قراردادن قذافی اختلاف نظر دارد.
این روزنامه در شماره امروز خود در اینترنت نوشت: دیروز اختلاف نظرهایی بین وزرای دولت انگلیس و فرمانده نیروهای مسلح این کشور در این خصوص که ایا شخص سرهنگ قذافی را باید در حملات به ماشین نظامی لیبی هدف قرار داد یا نه، بروز کرد. منابع دولتی انگلیس معتقدند در صورت اقدام رهبر لیبی در هماهنگ سازی عملیات مسلحانه بی رحمانه بر ضد شهروندان خودش تلاش برای کشتن وی می تواند مشروعیت داشته باشد.
اما مقامات نظامی اصرار دارند قطعنامه هفته گذشته شورای امنیت سازمان ملل اجازه حمله نظامی مستقیم به رهبر لیبی را نداده است. مقامات عالی رتبه در واشنگتن نیز تاکید داشته اند سازمان ملل نیروهای ائتلاف را از تلاش برای هدف قرار دادن قذافی باز می دارد.
این مسئله از ان جهت حساس است که بیم ان می رود صحبت درباره سرنگونی رژیم قذافی تاثیر منفی بر حامیان عرب این عملیات داشته باشد. این مباحثات زمانی تشدید شد که لیام فاکس وزیر دفاع انگلیس تلویحا گفت قذافی را می توان به طور مشروع هدف قرار داد.
ویلیام هیگ وزیر خارجه این کشور نیز دیروز در مصاحبه با بی بی سی چنین اقدامی را محتمل خواند. اما ژنرال دیوید ریچاردز رئیس ستاد مشترک ارتش انگلیس پس از ملاقات با وزراء و مقامات نظامی این کشور در خصوص لیبی گفت نمی توان قذافی را هدف قرار داد و قطعنامه سازمان ملل چنین مجوزی نمی دهد. دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس در یک جلسه فوق العاده مجلس عوام گفت هر گونه اقدام نظامی باید طبق مجوز سازمان ملل باشد اما از رد حمله به قذافی تحت هر شرایطی خودداری کرد. سِر منزیس کمپبل رهبر سابق حزب لیبرال دموکرات گفت، نه قطعنامه (شورای امنیت) و نه قانون بین الملل هدف قرار دادن شخص سرهنگ قذافی یا در واقع ترور او را توجیه نمی کند.
اما اگر او در کنترل مستقیم اشغالگری های نظامی مغایر با قطعنامه نقش داشته باشد و مرکز فرماندهی و کنترل که تصور می شد در انجا باشد، مورد حمله قرار می گرفت، به یک هدف مشروع تبدیل می شد. طی مباحثات در مجلس عوام انگلیس نمایندگان قاطعانه از مداخله نظامی حمایت کردند اما درباره مدت زمان ان عملیات و عمق مشارکت نیروهای انگلیسی ابراز نگرانی کردند.
همچنین بعضی ها نگران کاهش حمایت ملل عرب از این اقدام بودند و بعضی دیگر این اقدام را گزینشی خواندند، در حالی که در یمن مداخله ای صورت نمی گیرد. دیشب دولت انگلیس حمایت صریح از اقدام نظامی این کشور (در لیبی) را کسب نمود به طوری که پانصد و پنجاه و هفت نماینده پارلمان مشارکت نیروهای انگلیس حمایت کردند و سیزده نماینده بر ضد ان رای دادند. نظرسنجی دیشب موسسه کام رِس برای آی تی وی حاکی از پایین بودن حمایت عمومی از اقدام در لیبی بود.
در این نظرسنجی سی و پنج در صد معتقد بودند اقدام انگلیس بر ضد نیروهای قذافی درست است و پنجاه و سه درصد به خطر افتادن پرسنل نظامی انگلیس را غیرقابل قبول خواندند.