واحد مرکزی خبر/دیلی تلگراف نوشت:وزیر مشاور در نیروهای مسلح انگلیس اذعان کرد معلوم نیست نیروهای این کشور چه مدت در لیبی درگیر خواهند بود.
این روزنامه در شماره امروز خود در اینترنت نوشت: در حالی که مباحثات در انگلیس درباره نتیجه احتمالی، هزینه و رهبری ماموریت نظامی در لیبی تشدید می شود،نیک هاروی وزیر مشاور در نیروهای مسلح انگلیس در پاسخ به این سوال که انگلیس چه مدت در عملیات نظامی در شمال افریقا درگیر خواهد بود، پاسخ داد: نمی دانیم این عملیات چه مدت طول خواهد کشید. وی اذعان کرد مداخله غرب می تواند به بن بست بین قذافی و شورشیان بیانجامد که هر یک بخشی از کشور را در اختیار دارند. هاروی گفت، چنین وضعی خوب نیست اما اگر انها کشتار متقابل را متوقف کنند می تواند یک نتیجه با ثبات باشد. وی همچنین از رد استقرار گروه کوچکی از نیروی زمینی انگلیس در لیبی خودداری کرد. این اظهارات با گذشت سه روز از مداخله نظامی غرب در لیبی در حالی صورت می گیرد که وزرای دولت انگلیس با فشار فزاینده ای برای تعیین میزان دخالت انگلیس و تشریح راهبرد نهایی خروج از این بحران مواجه اند. اعضای پارلمان انگلیس به طور فزاینده ای نگرانند که انگلیس در یک جنگ طولانی گرفتار شود. انچه این نااطمینانی را تشدید می کند اختلاف نظر فرانسه و انگلیس بر سر طرحی برای ناتو جهت عهده دار شدن فرماندهی عملیات نظامی با کاهش نقش امریکا است.
انتظار می رود این انتقال نقش ظرف چند روز اینده صورت گیرد. وزارت دفاع انگلیس گفت سه شب حملات هوایی تاثیری واقعی بر رژیم معمر قذافی داشته است و منطقه پرواز ممنوع همچنان اعمال می شود.
اما فرمنده نیروهای امریکایی گفت نیروهای وفادار به قذافی به حمله به شورشیان و غیرنظامیان به ویژه در شهر مصراته و اطراف ان ادامه می دهند.
دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس برای اولین بار از زمان اغاز حملات هوایی به لیبی با باراک اوباما رئیس جمهور امریکا صحبت کرد و هر دوی انها در این زمینه اتفاق نظر داشتند که کارهای زیادی در لیبی باقی است.
انها همچنین توافق کردند که ناتو نقشی عمده در عملیات اتی داشته باشد اما پیشنهاد واگذاری فرماندهی به ان مطرح نشد. مجلس عوام انگلیس این هفته به اتفاق اراء از نقش این کشور در لیبی حمایت کرد اما نااطمینانی درباره راهبردی برای خروج نهایی مایه نگرانی بسیاری از اعضای پارلمان انگلیس است. طبق محاسبه دیلی تلگراف هزینه گشت زنی انگلیس در منطقه پرواز ممنوع قبل از هر شلیکی به حدود سه میلیون و دویست هزار پوند در روز بالغ می شود.
روری استوارت یک عضو محافظه کار پارلمان انگلیس و دیپلمات سابق گفت وزرای دولت باید تضمین کنند که دخالت انگلیس کاملا به اعمال منطقه پرواز ممنوع محدود است و از کشیده شدن به نزاع داخلی ان کشور اجتناب ورزند. وی گفت، نباید بر ضد قذافی اعلام جنگ کرد. جان بارون یک نماینده محافظه کار دیگر به بی بی سی گفت، وزرای دولت درباره اینده این ماموریت و راهبرد خروج از ان توضیح نداده اند.
به گفته وی، اگر این مسئله روشن نشود خطر کشیدن شدن به یک ماموریت نامشخص و افزایش تلفات غیرنظامیان وجود دارد. منابع دولت انگلیس می گویند، تعیین یک جدول زمانی دقیق برای ماموریت انگلیس (در لیبی) غیرممکن است اما اصرار دارند کامرون این مسئله را روشن کرد که نیروهای انگلیسی در عملیاتی چند ساله مانند عراق و افغانستان گرفتار نخواهند شد. انگلیس یک فروند زیردریایی نیروی دریایی سلطنتی، جنگنده های ترنادو و تایفون نیروی هوایی و طیفی از هواپیماهای شناسایی را به این ماموریت بین المللی اعزام کرده است.