خبرگزاري فارس: يك كارشناس امور راهبردي در سوريه در باره سناريوي غرب براي ايجاد هرج ومرج و تقسيم ليبي در راستاي منافع اين كشورها هشدار داد.
به گزارش فارس، "مروان قبلان " در مصاحبه با شبكه خبري العالم گفت: ممكن است غرب سناريوهايي مانند تقسيم و ادامه هرج و مرج در ليبي و مذاكره با طرف هاي درگير را به مرحله اجرا بگذارد و در صدد برآيد هر طرفي كه بيشترين منافع غرب را تامين كند؛ آن را بر كشور مسلط نمايد.
اين كارشناس امور راهبردي در سوريه اظهار داشت: اختلافات طرف هاي بين المللي در باره جنگ عليه ليبي به دليل حساسيت براي حفظ جان مردم بيگناه اين كشور نيست بلكه ناشي از متغير بودن منافع آنها در ليبي است.
قبلان با بيان اين كه از ابتدا پيش بيني مي شد كه ميان طرف هاي بين المللي در باره ليبي اختلاف ايجاد شود؛ خاطرنشان كرد: اما اين اختلافات بسيار سريعتر و بلافاصله بعد از آغاز جنگ نمايان شد.
وي افزود: مخالفان جنگ كه شامل روسيه ، چين ، برزيل و هند هستند معتقدند كه مشكل در ليبي مشكل داخلي است.
قبلان اظهار داشت: طرفداران جنگ به رهبري فرانسه به علت منافع اقتصادي خود در ليبي پس از قذافي و محاسبات انتخاباتي نيكلا ساركوزي رييس جمهور فرانسه كه محبوبيت او به كمتر از 20 درصد كاهش يافته، حامي جنگ هستند.
وي افزود: ساركوزي بعد از يك سري رسوايي هايي كه به دولتش ضربه زد؛ هم اكنون در ليبي فرصتي براي جبران آن يافته است.
كارشناس امور راهبردي تصريح كرد: غرب از اين نگران است كه طولاني شدن زمان عمليات شانس پيروزي و ميزان حمايت عربي و بين المللي از آن را كاهش واختلاف و دودستگي درباره آن را افزايش دهد.
وي تاكيد كرد: افكار عمومي عربي و اسلامي قذافي را مسوول وضعيت موجود در ليبي مي دانند و معتقدند سياست هاي قذافي امكان دخالت غرب را فراهم كرده است.
اين كارشناس با اشاره به اين كه غرب هزينه اين جنگ را از مردم ليبي دريافت خواهد كرد؛ گفت: آمريكا به علت مسايل داخلي و مسايل مربوط به منافع خود در منطقه به ويژه گرفتار بودن در عراق ، افغانستان، يمن و سومالي براي مشاركت در اين جنگ مردد بود و قصد نداشت وارد جنگي جديد شود ولي براي حفظ منافع آتي خود در نهايت به شركت در جنگ عليه قذافي مبادرت كرد.
وي افزود: طرف هاي بين المللي قبل از آغاز بحران در ليبي قراردادهاي بزرگي با رژيم قذافي داشتند و مخالفت روسيه با اين حمله نيز به علت قراردادهاي تسليحاتي بزرگ وي با قذافي بود و چين و تركيه نيز منافع زيادي در رژيم قذافي دارند.