واحد مرکزی خبر /خبرگزاری فرانسه در گزارشی از قاهره به قلم دان دولوس نوشت : رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا روز چهارشنبه گفت حملات هوایی غرب علیه لیبی ممکن است باعث افزایش شورش ها در داخل رژیم معمر قذافی و تقویت نیروهای مخالف در این کشور شود .
گیتس که سرگرم سفر به مصر است افزود اگرچه پایان عملیات نظامی در لیبی مشخص نیست اما افزایش فشار بر رژیم قذافی می تواند باعث روی برگرداندن افراد نزدیک به وی شود . وی تصریح کرد نتیجه عملیات نظامی در لیبی مشخص نیست و به درستی نمی توان گفت در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد . هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه آمریکا نیز در اظهاراتی مشابه گیتس گفت افراد نزدیک به قذافی در تماس با متحدان لیبی در سراسر جهان هستند تا بتوانند راهی را برای خارج شدن از بحران کنونی در این کشور پیدا کنند .
وی افزود ما مطلع شده ایم افراد نزدیک به قذافی درحال تماس با متحدان لیبی در آفریقا ، خاورمیانه ، اروپا ، آمریکای شمالی و دیگر نقاط هستند تا بپرسند که برای خارج شدن از این بحران چه کاری باید انجام بدهند . گیتس درحالیکه نیروهای ائتلافی در تلاش برای اجرای قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد درخصوص ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز لیبی هستند در مصاحبه با خبرنگاران در قاهره تصریح کرد نمی توان زمانی را برای پایان جنگ در لیبی تعیین کرد . وی گفت واقع بینانه نیست که انتظار داشته باشیم عملیات نظامی در لیبی طی چند هفته آینده پایان یابد. گیتس تصریح کرد در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد درمورد ایجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز لیبی به محدودیت زمانی اشاره نشده است .
بنابراین نمی توان گفت این عملیات چه زمانی پایان خواهد یافت. وی افزود هدف از عملیات نظامی در لیبی جلوگیری از کشتار غیر نظامیان در این کشور به دست نیروهای معمر قذافی است و نیروهای ائتلاف به نتیجه این حملات توجه خواهند داشت . مداخله نظامی در لیبی نگرانی هایی را درمورد بن بست سیاسی بین نیروهای قذافی و انقلابیون در لیبی بوجود آورده است زیرا آمریکا و متحدان اروپایی اش نیز استقرار نیروی زمینی را در لیبی منتفی دانسته اند . دولت باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا اعلام کرده است قذافی باید از قدرت دست بکشد و اظهارات گیتس نیز نشان می دهد واشنگتن در نهایت خواستار سرنگونی رژیم قذافی است . وزیر دفاع آمریکا گفت واشنگتن خواستار آن است که فرماندهی عملیات نظامی در لیبی طی چند روز آینده به کشورهای دیگر واگذار شود .