واحد مرکزی خبر / در پی اختلافات کشورهای عضو ناتو درخصوص ماهیت فرماندهی حملات نیروهای ائتلاف در لیبی، لندن هفته اینده میزبان نشست موسوم به گروه تماس درباره بحران لیبی با حضور کشورهای عربی، اتحادیه اروپا و امریکا خواهد بود.
خلود عمرو خبرنگار شبکه تلویزیونی بی بی سی،تهیه گزارشی در این باره گفت: در حالی که جامعه بین المللی بر ضرورت حمایت از غیر نظامیان لیبی اتفاق نظر دارد اما درباره روشهای اجرای ان دچار اختلاف شده است.
پس از صدور قطعنامه شورای امنیت درباره لیبی کشورهای عربی از این قطعنامه حمایت کردند و پس از ان پاریس، لندن و واشنگتن علیه نیروهای وابسته به قذافی عملیات نظامی انجام داده اند.
این درحالی است که کشورهایی از جمله روسیه به قطعنامه شورای امنیت رای ممتنع دادند و از اجرای چنین عملیاتی انتقاد کردند و ان را فراتر از چارچوب اصول و قوانین شورای امنیت دانستند .
علت مخالفت روسیه کشته شدن افراد غیر نظامی عنوان شده است .
از سوی دیگر واشنگتن که می خواهد از تکرار سناریویی مشابه اشغال عراق اجتناب کند، اعلام کرد فقط اولین مرحله این حمله را رهبری خواهد کرد.
خلود عمرو بااشاره به این که ناتو پس از امریکا فرماندهی عملیات نظامی در لیبی را به عهده خواهد گرفت و احتمال بروز دودستگی در این سازمان درباره ماهیت این ماموریت گفت: در پی گذشت چند روز از رایزنیها پاریس، لندن و واشنگتن روز سه شنبه اعلام کردند درباره فرماندهای ناتو بر عملیات نظامی در لیبی توافق کرده اند و درحالی که کاخ سفید درباره نقش اصلی ناتو اشاره کرده اما چنین مساله ای در بیانیه ریاست جمهوری فرانسه ذکر نشده است. پاریس اعلام کرده است نیروهای ناتو فرماندهی سیاسی نیروهای ائتلاف را در لیبی به عهده نخواهد گرفت و نقش ان به فرماندهی عملیات نظامی در برقراری منطقه پرواز ممنوع محدود خواهد شد و فرماندهی سیاسی این عملیات نظامی به عهده گروه تماس خواهد بود .
این خبرنگار در پایان گزارش خود با اشاره به این که احتمال دارد تشکیل این گروه برای دور زدن مخالفت برخی از کشورهای ناتو از جمله المان با عملیات نظامی در لیبی باشد ؛ افزود: ترکیه نیز این حمله نظامی را فراتر از چارچوب قطعنامه شورای امنیت درباره لیبی دانست.