یک تحلیلگر امریکایی تصریح کرد احتمال دارد وضعیتی همانند عراق یا بالکان در انتظار اقدام بین المللی در لیبی باشد. به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی، ایوان ایلاند مدیر موسسه موسوم به صلح و آزادی در واشنگتن گفت: موضع گیری جامعه جهانی درباره تحولات لیبی مشکلاتی دارد به این معنا که با عجله برضد لیبی اقدام نظامی صورت پذیرفت و حال، پس از اغاز این جنگ تلاش می شود اوضاع سروسامان پیدا کند.
ائتلاف حمله کننده به لیبی نمی داند چه کار کند.
به نظر می رسد هرج و مرج شدیدی در تلاش برای تصمیم گیری در این خصوص حاکم است.
جنگ لیبی از نظر سیاسی با محدودیتهایی مطرح است.
متحدان غربی برای موفقیت در لیبی به کمک ترکیه و دیگر متحدان خود در کشورهای اسلامی نیاز دارند تا از این طریق برای خودشان مشروعیت کسب کنند.
این تحلیلگر امریکایی در ادامه افزود: به نظر می رسد سیر تحولات در لیبی به سمت بن بست است زیرا مخالفان به اندازه کافی قدرت ندارند تا شهرهایی را به تصرف خودشان در بیاورند که هم اکنون در کنترل معمر قذافی، رهبر لیبی است. از سوی دیگر ، نیروهای تحت امر قذافی نیز نمی توانند شهرهایی را بازپس بگیرند که مخالفان به تصرف خودشان دراورده اند و با حمایت ناتو همچنان ان را در کنترل خودشان دارند.
قذافی بخشهایی از لیبی را در کنترل خودش دارد و مخالفان نیز بخشهای دیگری را کنترل می کنند.
اگر این وضعیت ادامه پیدا کند شاید لازم باشد اجرای طرح منطقه پرواز ممنوع بر فراز لیبی مدتها طول بکشد همانطور که این عملیات در شبه جزیره بالکان سه سال و در عراق حدود دوازده سال طول کشید.
این اقدام می تواند بسیار پرهزینه و دشوار باشد.