خبر آنلاین - مهر:جدیدترین تحولات لیبی حکایت از آن دارد که سازمان پیمان آتلانتیک شمالی(ناتو) با وجود اختلاف شدید میان اعضا فرماندهی بخشی از عملیاتهای نظامی علیه این کشور آفریقایی را بر عهده گرفته است.
رسانه های غربی، شب گذشته در بروکسل، ناتو موافقت کرد تا ضمن فرماندهی عملیات های نظامی علیه لیبی وظیفه ایجاد منطقه ممنوعه پروازی بر فراز این کشور را نیز بر عهده بگیرد.
این در حالی بود که اختلافهایی میان کشورهای حاضر در طرح حمله به لیبی برای فرماندهی کل این عملیات وجود داشت.
بر همین اساس، آمریکا هرگز حاضر نیست که فرماندهی عملیاتهای زمینی در لیبی را به کشور دیگری واگذار کند و همچنان نبردهای زمینی در لیبی به فرماندهی نیروهای آمریکایی انجام می شود.
اختلاف میان اعضای ناتو
راسموسن با اذعان به وجود اختلاف میان کشورهای عضو ناتو گفت : برخی اعضا از جمله ترکیه با شرکت در هرگونه حمله نظامی در لیبی مخالف هستند.
ناتو در حالی فرماندهی بخشی از عملیات ها در لیبی را بر عهده گرفته که بر اساس قوانین این سازمان، موافقت تمام اعضا شرط لازم برای اجرای هر طرحی است و بر عهده گرفته فرماندهی جنگ در میان مخالفت برخی اعضا، خود جای سئوال دارد.
اما در آمریکا، مقامات کاخ سفید از سپردن فرماندهی برخی از عملیاتهای جنگی در لیبی به ناتو خوشحال بودند و "هیلاری کلینتون" وزیر امور خارجه ایالات متحده صبح امروز جمعه رضایت خود را از این موضوع اعلام کرد.
این در حالی است که گفته می شود جنگ لیبی در هفته گذشته دست کم برای آمریکا یک میلیارد دلار هزینه در برداشته است.
اما از بروکسل خبر می رسد که پس از گذشت بیش از یک هفته از حمله غرب به لیبی، برای اولین بار شب گذشته مقامات غربی بر لزوم حکایت و دفاع از غیرنظامیان لیبی تاکید کرده اند.
درخواست برای خروج امن از لیبی
خبر مهم دیگر از لیبی آنکه برخی مقاملات بلندپایه اروپایی و آمریکایی به نقل از تاجران نزدیک به خانواده "معمر قذافی" اعلام کرده اند که وی به دنبال برقراری آتش بس و یا طرح خروج امن از این کشور است.
بر اساس اعلام این مقامات، پیامهایی مبنی بر درخواست برای برقراری آتش بس میان نیروهای غربی و لیبی و یا خروج امن از این کشور، توسط برخی میانجی ها در استرالیا، انگلیس و فرانسه دریافت شده است.
به گفته "راجر تامراز" از تاجران صاحب نام در خاورمیانه که در اغلب کشورهای آفریقایی نفوذ دارد، "سیف الاسلام قذافی" پسر معمر قذافی و "عبدالله سنوسی" از نزدیکان قذافی و مقامات بلندپایه لیبی در صدر کسانی هستند که اقدام به ارسال پیام به میانجیگران کرده اند.
سرویس امنیت ملی آمریکا این موضوع را تایید کرده، اما از دادن توضیحات بیشتر در رابطه با آن خودداری می کند.