یک کارشناس افریقایی تصریح کرد پایان درگیری ها و برگزاری انتخابات، راه خروج لیبی از بن بست کنونی است.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی، نی عاکوته گفت: quotation mark شماری از کشورهای افریقایی از این مساله شکایت دارند که چرا در تصمیم گیری شورای امنیت سازمان ملل متحد برای اقدام برضد لیبی به بازی گرفته نشده اند.
باانکه سه کشور گابن، نیجریه و افریقای جنوبی به عنوان اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد به قطعنامه 1973 درباره لیبی رای مثبت دادند و در این رای گیری حضور داشتند اما اتحادیه افریقا خواهان مشارکت بیشتر در این امر بوده است.
اتحادیه افریقا یک هیات پنج نفره ای را برای رایزنی با مقامات لیبی درباره تحولات این کشور تعیین کرده است اما این هیات به علت ناارامی های لیبی نمی تواند به این کشور سفر کند.
نشست روز گذشته در شهر آدیس آبابا، پایتخت اتیوپی برای بررسی تحولات لیبی حرکت خوبی بود اما کافی نیست.
quotation mark نی عاکوته در ادامه افزود: quotation mark اتحادیه افریقا اعلام کرده خواهان برگزاری انتخابات سراسری در لیبی است تا از طریق ان، دولتی فراگیر در این کشور تشکیل شود.
این پیشنهاد اتحادیه اروپا برای توقف درگیری ها و برگزاری انتخابات بسیار خوب است.
براساس این پیشنهاد، خود مردم لیبی تصمیم خواهند گرفت که ایا معمر قذافی، رهبر کنونی لیبی بخشی از دولت فراگیر مذکور باشد. بعید است قذافی بخشی از این دولت باشد زیرا نه تنها ، انقلابی های لیبی به او اعتماد ندارند بلکه چهره معمر قذافی در عرصه بین المللی نیز مخدوش شده است.
قذافی چهل و دو سال کنترل لیبی را در اختیار داشته و در این مدت، هرگز انتخاباتی در لیبی برگزار نشده است.
سابقه عملکرد قذافی در این مدت در لیبی ، مملو از کشتار مردم غیرنظامی است.
quotation mark نی عاکوته در ادامه گفت: quotation mark در این میان باید به موضع گیری کشورهای غربی توجه داشت.
دست کشورهای غربی درباره تحولات لیبی الوده است.
باید بخاطر داشت که غربی ها حامیان معمر قذافی بوده اند.
به خوبی به یاد داریم که تونی بلر نخست وزیر پیشین انگلیس، معمر قذافی را می ستود یا اینکه سیلویو برلوسکنی ، نخست وزیر ایتالیا روابط بسیار نزدیک و دوستانه ای با معمر قذافی داشته است.
غرب از داشتن رابطه با معمر قذافی ، منافع زیادی به دست اورده اند.
هشتاد درصد نفت لیبی به کشورهای اروپایی انتقال داده می شود.