فرمانده سابق نیروهای ناتو تصریح کرد باوجود برقراری حریم هوایی منطقه پرواز ممنوع بر فراز لیبی، هنوز پدافند ضدهوایی مخفی قذافی خطرناک است.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، ژنرال وسلی کلارک گفت: quotation mark بعید است عملیات ناتو در لیبی با نوع عملیات کشورهای عضو ائتلاف در لیبی تفاوت چندانی داشته باشد.
امریکا باید با استفاده از موشکهای تام هاک، انداختن پارازیت روی شبکه مخابراتی هوایی لیبی و نابود کردن پدافند ضدهوایی لیبی، اقدامات بسیار مهمی در عملیات فوق انجام بدهد.
البته هنوز معمر قذافی، رهبر لیبی برخی پدافندهای ضدهوایی دارد که انها را استتار کرده است.
این پدافندهای ضدهوایی که شناسایی ان بسیار دشوار است هنوز تهدید به شمار می رود.
ناتو روزانه یکصد سورتی پرواز بر فراز لیبی انجام خواهد داد و همچنان پدافند ضدهوایی لیبی هدف خواهد بود.
quotation mark ژنرال وسلی کلارک در ادامه افزود: quotation mark معمولا گفته می شود که عملیات هوایی به تنهایی نمی تواند در مقابله با یک کشور نتیجه بخش باشد اما باید توجه داشت که در حمله به لیبی ، علاوه بر حملات هوایی ابزارهای دیگری از قبیل قوانین بین المللی، تحریمها، اقدامات در عرصه دیپلماسی و انزوای دیپلماتیک نیز وجود دارد که می توان با ترکیب انها با یکدیگر قذافی را به زانو دراورد.
البته هیچ کس نمی داند که ایا این عوامل برای نیل به هدف مدنظر کافی است یا خیر.
درعین حال باید توجه داشت که عملیات نظامی در لیبی با هدف نیل به نتیجه نهایی سیاسی طراحی نشده است.
سوال مطرح این است که چگونه می توان به نتیجه نهایی سیاسی در لیبی دست یافت؟ در پاسخ باید گفت که عوامل دیگر می توانند به تحقق پیدا کردن این هدف کمک کنند.