پرتوريا - وزير اقتصاد آفريقاي جنوبي روز شنبه در بازگشت از اجلاس گروه 20 لندن، تنها راه حل برون رفت از بحران مالي و اقتصادي جهاني را همکاري جمعي و خروج قدرت هاي اقتصادي رقيب از حالت خصومت هاي اقتصادي دانست.
به گزارش ايرنا، "مانوئل تروور" در اين رابطه در پرتوريا به خبرنگاران گفت: چالش مرگبار براي اقتصاد جهاني وضعيت قاره آفريقا را به مراتب مرگبار تر کرده است و لذا اين همکاري براي کشورهاي آفريقايي که شلاق فقر و بدبختي را بيش از ديگر قاره ها بر بدن خود تحمل کرده و مي کنند، ضروري تر است.
تروور همچنين با اشاره تعهدسپاري کشورهاي حاضر در اجلاس لندن براي توسعه دادن به اقتصاد کشورهاي ضعيف تر گفت: البته درخواست هايي نيز از سوي برخي کشورها مطرح شد تا هنگام يافتن راهکارهاي اساسي حل اين بحران جهاني کشورهاي آفريقايي را نيز از نظر دور ندارند.
وزير اقتصاد و داراي آفريقاي جنوبي که به عنوان تنها نماينده کشورهاي آفريقاي به همراه رييس جمهور کشورش به لندن رفته بود، گفت: آفريقاي جنوبي براي برون رفت از اين بحران چهار نکته: تثبيت وضعيت مالي جهاني، مبارزه با رکود اقتصادي جهاني، تنظيم منابع اقتصادي براي حمايت از تقاضاهاي بيشتر، سرمايه گذاري پايدار در توسعه اقتصادي کشورها و همچنين پايه گذاري ترميم وضعيت اقتصاد جهاني را در اجلاس لندن متذکر شده است که مورد استقبال کشورهاي شرکت کننده نيز قرار گرفت.
ترور اقتصاد آفريقاي جنوبي را جزو اقتصاد هايي توصيف کرد که کمتر از کشورها ديگر از بحران اقتصادي جهاني تاثير منفي پذيرفته است.
وي در اين باره گفت: از آنجايي که بسياري از اقتصادهاي جهان با بحران مالي شديد دست و پنجه نرم مي کنند، آفريقاي جنوبي با عدم اتکا به نهادهاي مالي بين المللي از اين بحران سالم تر بيرون آمده است.
وزير اقتصاد و دارايي آفريقايي جنوبي گفت: اقتصاد آمريکا با يک کاهش بودجه شديد 2.4 درصد در سال 2008 با 13.7 درصد در 2009 مواجهه شده است و يا کسري بودجه انگليس نيز از 3.2 درصد به 11.3 درصد در زمان مشابه روبرو بوده است در حالي که توليد ناخالص داخلي آفريقاي جنوبي فقط 1.8 درصد در ربع آخر سال گذشته کاهش داشته است.
تروور اظهار داشت: بحران مالي همه بخش هاي اقتصادي جهان بر هم تاثير همافزايي منفي داشته اند که اين تاثير بر صنايع خودروسازي بيش از همه بخش ها بود و حتي خودرو سازي آفريقاي جنوبي نيز تنها مورد متاثر از اين بحران بوده است.
وي در باره اقتصاد کشورش تصريح کرد: اقتصاد آفريقاي جنوبي تاکنون از يک رکود نسبي در رنج بود ولي پس از اين بحران جهاني حاضر نيست به غير از شرايط اضطراري از صندوق بين المللي پول و ديگر نهادهاي مالي جهاني پولي قرض کند چرا اين عمل موجب وخيم تر شدن اوضاع خواهد شد.
براساس گزارش منابع صندوق بين المللي پول و بانک جهاني اقتصاد جهاني در سال 2009 از بعد از جنگ جهاني دوم تا کنون کمترين تحرک و درواقع بيشترين عقب نشيني مالي را داشته است.
ايرنا