رييس جمهوري آمريكا روز شنبه با اشاره به موفق و متمركز بودن ماموريت بين المللي در ليبي، اعلام كرد كه اين اقدام افراد بي گناه بيشماري را از 'قتل عام' به دست 'معمر قذافي' ديكتاتور اين كشور نجات داده است.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از واشنگتن، 'باراك اوباما' كه تحت فشار فزاينده اي براي توضيح راهبرد خود به مردم آمريكا قرار دارد، شرح مبسوطي از درگيري در ليبي ارائه داد و تاكيد كرد كه منافع ملي آمريكا در تصميم وي براي شركت دادن نيروهاي آمريكايي در اين ماموريت در نظر گرفته شده است.
اوباما گفت: اشتباه نكنيد، زيرا ما به سرعت اقدام كرديم، به طوري كه جلوي وقوع فاجعه اي انساني گرفته شده و زندگي غيرنظاميان بيشماري اعم از مردان، زنان و كودكان بي گناه نجات يافته است.
رييس جمهوري آمريكا در ادامه خاطر نشان كرد كه وقتي مردم بي گناه توسط فردي چون قذافي كه به 'قتل عام' انسان ها تهديد مي كند، مورد وحشي گري قرار مي گيرند و زماني كه كشورها آماده اند كه يكصدا به اين وضعيت پاسخ دهند، 'اقدام كردن، طبق منافع ملي ما است.'
وي افزود: اين وظيفه ما است و اكنون يكي از همان اوقات فرا رسيده است. هر آمريكايي مي تواند به نجات جان افراد در ليبي به دست ما افتخار كند.
اوباما با انتقاداتي مواجه شده است مبني بر اينكه ماموريت بين المللي براي ايجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز ليبي، ناشيانه است و تاريخ مشخصي براي پايان دادن به آن يا راهبردي بر برون رفت از آن وجود ندارد.
اوباما با اشاره به اينكه ايجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز ليبي توسط شوراي امنيت سازمان ملل الزامي شد، اظهار داشت: ماموريت نظامي ما در ليبي، مشخص و متمركز است. وي همچنين گفت كه ائتلافي بين المللي از مردم ليبي محافظت مي كند تا از 'فجايع بيشتر' جلوگيري شود.
رييس جمهوري آمريكا اضافه كرد: ماموريت موفقي داشته ايم. پدافندهاي هوايي ليبي را از كار انداخته ايم و نيروهاي قذافي از اين پس به سراسر ليبي پيشروي نمي كنند.
وي افزود: نيروهاي قذافي از شهرهايي چون بنغازي كه قذافي تهديد كرد رحم و شفقتي در آن نشان نمي دهد، عقب نشيني كرده اند.
وي با تكرار وعده اش مبني بر اعزام نشدن نيروهاي زميني آمريكا به ليبي، گفت: هر زماني كه بحراني در نقطه اي از جهان روي مي دهد، آمريكا نبايد و نمي تواند مداخله كند.
اوباما مجددا به قذافي درمورد ترك قدرت هشدار داد و گفت: پيام ما روشن و خلل ناپذير است. حملات قذافي عليه غيرنظاميان بايد متوقف شود و نيروهاي وي بايد عقب نشيني كنند.
وي افزود: بايد زمينه ارسال كمك هاي بشردوستانه فراهم شود و افراد مسوول خشونت بايد حساب پس دهند. معمر قذافي اعتماد مردمش و مشروعيت حكمراني را از دست داده است و آرمان و آرزوهاي مردم ليبي بايد تحقق يابد.
حكم سازمان ملل براي اقدام در ليبي، به آمريكا و متحدانش حق سرنگوني ديكتاتور اين كشور را نمي دهد و برخي از تحليلگران اين سوال را مطرح كرده اند كه آيا ايجاد منطقه پرواز ممنوع براي ساقط كردن قذافي از قدرت كافي است و يا اينكه انقلابيون به اندازه كافي قوي هستند كه بتوانند به حكومت وي پايان دهند يا خير؟