افق: بر اساس اخبار منتشر شده در 48 ساعت آینده مقر فرماندهی ازمیر در ترکیه برای هدایت عملیات ناتو علیه لیبی آماده خواهد شد و احتمالا یک فرمانده ترک، عملیات را راهبری خواهد کرد.
در حالی که مقامات ترکیه از مخالفت خود با ایجاد منطقه پرواز ممنوعه و دخالت ناتو در این کشور سخن می گفتند، اما به یکباره نظرات آنان تغییر کرد و آنان موافقت کردند که ترکیه پایگاه حملات جنگنده های ناتو علیه لیبی باشند.
به گزارش تابناک، «داوود اوغلو»، وزیر خارجه این کشور اعلام کرده است: نگرانی های این کشور درباره حمله ناتو لیبی از بین رفته است و این کشور به ائتلاف بین المللی علیه لیبی می پیوندد.
روزنامه ترک زبان «حریت» نیز گزارش داده است که بسیاری از ناظران معتقدند که دلیل مخالفت های اولیه ترکیه با حمله به لیبی، مجبور کردن ناتو برای قرار دادن مرکز فرماندهی این عملیات در ترکیه بوده است و اکنون هم ناتو موافقت کرده است که مقر فرماندهی ناتو در ترکیه فرماندهی این عملیات را بر عهده داشته باشد، چرا که علاوه بر ازمیر، یکی دیگر از مراکز فرماندهی ناتو در دریای مدیترانه، فرماندهی یونان است و ترک ها می خواستند به جای یونان خود فرماندهی عملیات ناتو را برعهده بگیرند.
علاوه بر این ترک ها از اینکه فرانسه کنترل عملیات لیبی را در دست داشت بسیار نگران و ناراحت بودند به گونه ای که در اجلاس پاریس هم علیرغم اینکه دعوت شده بودند، شرکت نکردند چرا که معتقدند پاریس به دنبال انگیزه های سیاسی در لیبی است. این در حالی است که اردوغان اعلام کرده است که در اجلاس لندن در روز سه شنبه شرکت خواهد. حضور اردوغان در اجلاس لندن با وعده کم رنگ تر نقش فرانسه صورت می گیرد.
بر اساس اخبار منتشر شده در 48 ساعت آینده مقر فرماندهی ازمیر در ترکیه برای هدایت عملیات ناتو علیه لیبی آماده خواهد شد و احتمالا یک فرمانده ترک، عملیات را راهبری خواهد کرد.
بر اساس طرحی که در فرانسه آماده شده است یک گروه تماس یا یک کمیته راهبری با حضور گسترده اعضای ناتو برای هدایت عملیات و جلوگیری از انشقاق در بین کشورهایی چون ترکیه و فرانسه ایجاد خواهد شد.
لازم به ذکر است که علاوه بر دلایل مذکور ترکیه در صدد بود تا با رصد اوضاع کشورهای اسلامی پس از حمله ناتو به لیبی درباره موافقت یا مخالفت برای استفاده از خاک این کشور برای حمله به یک کشور اسلامی تصمیم گیری کند در آینده متهم نشود که از خاک این کشور به یک کشور اسلامی حمله شده است، اما موافقت کشور های عرب و مشارکت فعال کشوری چون قطر، ترک ها را مطمئن ساخت که افکار عمومی جهان اسلام در حال حاضر با چنین مشارکتی مشکلی نخواهد داشت.