زمانبندي هدفمند حملات آمريكا و نيروهاي ائتلاف به ليبي در بحبوحه اخبار مربوط به نا آرامي هاي خاور ميانه و فجايع مربوط به ژاپن باعث شده است مردم آمريكا نتوانند به طور دقيق و مرتب اخبار مربوط به مداخله نظامي در ليبي را دنبال كنند.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، روزنامه آمريكايي 'نيويورك تايمز' نوشت: بسياري از مردم آمريكا هنوز متحير از مداخله نظامي آمريكا در ليبي هستند و يكي از دلايل اين سر در گمي را بمباران خبري مربوط به حوادث اخير در جهان مي دانند.
اين روزنامه مي افزايد، مصاحبه شوندگان در چهار ايالت آمريكا با اشاره به اين كه جهان هنوز تحت تاثير اخبار تكان دهنده انقلاب هاي خاورميانه، مشكلات اقتصادي آمريكا و فجايع مكرر در ژاپن است، حملات هوايي به اهداف نظامي در ليبي در حكم بحراني مضاعف است.
در نظر سنجي 'گالوپ' كه روز دوشنبه منتشر شد، 47 درصد از پاسخ دهندگان اعلام كردند كه از بمباران مواضع 'معمر قذافي' رهبر ديكتاتور ليبي حمايت مي كنند.
معمولا حمايت از اقدامات نظامي در اولين روزهاي آن شدت مي گيرد اما اين ميزان پايين ترين سطح اشتياق مردم از ميان 10 اقدام نظامي آمريكا طي سه دهه گذشته است كه سازمان گالوپ در مورد آن نظر توده مردم را جويا شده است.
در اين نظر سنجي همچنين بالاترين رقم بي اطلاعي مردم (16%) به دست آمد.
نظر سنجي موسسه تحقيقاتي 'پيو' كه بخشي از آن قبل و بخش ديگر آن پس از بمباران ليبي در 19 مارس
(28 اسفند)صورت گرفت نشان مي دهد كه تنها پنج درصد از پاسخ دهندگان 'به دقت' حوادث را دنبال مي كنند. 57 درصد نيز اعلام كردند كه حوادث مربوط به ژاپن را به دقت زير نظر دارند.
تحليلگران رسانه اي شركت 'نيلسن' اعلام كردند، يك هفته قبل از حمله موشكي آمريكا و نيروهاي ائتلافي به اهداف نظامي ليبي، تنها در يك روز، 14 درصد از يادداشت هاي 'توئيتر' حاوي كلمه 'ژاپن' بود.
نويسنده اين مقاله در ادامه مي افزايد، هرچند، آشنايي مردم با برخي نقاط جهان در مقايسه با نقاط ديگر نيز نقش مهمي را در اين آمار ايفا مي كند.
برخي از مردم گفتند نظر و نتيجه گيري اي نمي توانند نسبت به ليبي داشته باشند و نگران اين بودند كه اطلاعات كافي از سازمان هاي خبري دريافت نمي كنند تا بتوانند قضاوت درستي در اين مورد داشته باشند. برخي از توطئه درباره عدم انتشار اخبار صحيح سخن گفتند و عده اي ديگر اذعان كردند كه مسابقات قهرماني بسكتبال دانشگاهي به مراتب از منطقه پرواز ممنوع ليبي براي آن ها مهم تر است.
به نوشته اين روزنامه، برخي تحليلگران معتقدند كه زمانبندي حملات نظامي در بحبوحه اخبار مختلف و ديدار 'باراك اوباما' رييس جمهوري آمريكا از آمريكاي لاتين يك طرح برنامه ريزي بود و هدفمند صورت گرفته است.
'بروس ويليامز' استاد مطالعات رسانه كه تدريس دوره اي به نام 'جنگ و رسانه' را در دانشگاه 'ويرجينيا' بر عهده دارد، گفت: 'اين مساله به مثابه قمار براي دولت آمريكاست و مايل نيست توجه زيادي معطوف آن شود.'