سردرگمی مسئولان سازمان پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) در رابطه با هدف نهایی حملات هوایی نیروهای غربی به لیبی، کاملاً مشهود است.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، مجری این شبکه ابتدا گفت، در حالی که نیروهای متحد غربی می گویند علت اصلی حملات هوایی ما به نیروهای قذافی، محافظت از غیرنظامیان در برابر حملات نیروهای دولتی لیبی به آنان است، خالد کعیم، معاون وزیر امور خارجه لیبی گفت، هدف نیروهای ناتو، اشغال لیبی و بیرون راندن نیروهای مسلح لیبی از مواضع شان است.
این مقام رژیم قذافی افزود، ادعای ناتو مبنی بر تلاش برای محافظت از غیرنظامیان لیبیایی کاملاً بی اساس است و اصولاً چنین برنامه ای در دستور کار نیروهای متحد خارجی قرار ندارد.
مجری این شبکه افزود، به نظر می آید مقامات رژیم لیبی از مؤثر بودن حملات هوایی ناتو به نیروهای دولتی این کشور، به ستوه آمده باشند.
پالا نیوتون، خبرنگار اعزامی این شبکه به بلژیک، طی گزارشی از بروکسل گفت، در ابتدای عملیات نیروهای متحد غربی علیه لیبی که در هفته پیش آغاز شد، اهداف حملات هوایی در لیبی کاملاً مشخص بود و مقامات نظامی غربی در رابطه با این عملیات که با اقتدار شروع شده بود، با افتخار صحبت می کردند و پیش بینی می کردند که قذافی بزودی سرنگون می شود.
این در حالی است که پس از یک هفته، عملیات اِعمال منطقه پرواز ممنوعه در لیبی به نیروهای ناتو واگذار شده، و سردرگمی در رابطه با مرحله بعدی این عملیات و حتی هدف نهایی آن بوجود آمده است.
علت این امر این است که بر خلاف انتظارات اولیه، حملات هوایی نیروهای متحد غربی نتواسته است نیروهای قذافی را شکست دهد، و حملات نیروهای نظامی رژیم لیبی به غیرنظامیان این کشور، کماکان ادامه دارد.
اندرس فوگ راسموسن، دبیرکل ناتو گفت، تمامی بیست و هشت کشور متحد ناتو، کاملاً پایبند به اجرای مفاد قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد به منظور محافظت از غیرنظامیان در لیبی هستند.
پالا نیوتون افزود، سؤال اصلی این است که ناتو چگونه می خواهد به این هدف خود برسد.
اکنون به نظر می آید لحن ناتو تغییر کرده، و مقامات این سازمان، بیش از پیش در مورد محتاط تر بودن و داشتن دقت بیشتر در حملات هوایی نیروهای خود علیه لیبی صحبت می کنند.
گزارشگر این شبکه در خاتمه افزود، هنوز دکترین ناتو در مورد لیبی مشخص نشده و شاید هفته ها طول بکشد تا ناتو بتواند تعریف دقیقی از هدف اصلی عملیات خود در لیبی ارائه کند.
این در حالی است که نه تنها ناتو محتاط تر از قبل شده، بلکه به نظر می رسد حتی فرانسه نیز به این نتیجه گیری نزدیک شده که ممکن است راه حل خاتمه دادن به بحران لیبی، لزوماً راه حلی نظامی نباشد.