فایننشال تایمز نوشت تمرد قذافی یاداور مشکلاتی است که در راه حذف یک دیکتاتور وجود دارد. این روزنامه در مطلبی با عنوان بازمانده ای در محاصره نوشت، معمر قذافیِ که کشور خود را به جنگی محکوم به شکست کشانده است، در اولین سخنرانی خود پس از اغاز حملات هوایی ائتلاف غرب علیه ارتش او، تاکید کرد: ما اماده جنگ هستیم خواه کوتاه باشد خواه طولانی.
چنین تمرد تکبر امیزی مشخصه حکام خودکامه گرفتار شده است.
در عین حال چنین سخنانی بر واقعیت مشکلاتی تاکید دارد که جامعه بین المللی برای پایان دادن به حاکمیت معمر قذافی با ان روبرو است: کنار زدن حاکمان خودکامه اغلب دشوار است. گرچه اقدام نظامی غرب ممکن است باقیمانده پایگاه حمایت سیاسی قذافی را تقویت کرده باشد، این اقدام دیگران را نیز -نه فقط در کانون های قبیله ای بلکه در درون دولت- تقویت کرده است.
نارضایتی از دولت این هفته در نتیجه حملات هوایی و تحریم ها درطرابلس اشکار شد.
پنج هفته پس از اغاز اعتراضات در لیبی، زمزمه های مخالفت با سرهنگ قذافی در این شهر به گوش می رسد و خبرنگاران خارجی می شنوند که طرابلس برای اعتراضاتی تازه اماده می شود. حتی در قبایل که به طور سنتی تامین کنندگان نیرو برای ارتش و بخش های دولتی رژیم لیبی هستند، این تردیدها مشهود است.
در بنی ولید شهری در حدود صد و پنجاه کیلومتری جنوب شرقی طرابلس، خبرنگاران این هفته شاهد صحنه های عادی جمعیت طرفدار رژیم قذافی بودند اما در این شهر زمزمه های نارضایی نیز شنیده شد. بنی ولید مقر قوی ترین قبیله لیبی و یکی از قبایلی است که در شورش سال هزار و نهصد و شصت و نه، نقشی عمده در تنظیم اینده سیاسی این کشور داشت.
به نظر می رسد این قبیله ستون نگهدارنده رژیم به شمار می رود.
خبرنگاران در سفر به این منطقه مشاهده کردند که این قبیله دیگر در حمایت از قذافی یک صدا نیست.
به نظر می رسد سرهنگ قذافی جنگی شکست خورده را ادامه می دهد.
بهترین نتیجه ان حکومت بر غرب لیبی را رژیمی است که در تحریم ها گرفتار شده و در استانه فروپاشی است. در صورتی که طرابلس نیز به عنوان اخرین پایگاه حمایت او به اعتراضات جمعی بپیوندد، روزهای حاکمیت سرهنگ قذافی به شماره می افتد. برخی ساکنان طرابلس تایید می کنند گرچه این شهر منتظر بنغازی است که انها را ازاد کند، در واقع بنغازی نیز به انتظار اقدام ساکنان پایتخت است که به قیام انها بپیوندد و لیبی را از شر قذافی رها کند.