يك روزنامه آمريكايي با اشاره به ناكامي 'باراك اوباما' رييس جمهوري اين كشور در وادار كردن ديكتاتور ليبي به كناره گيري از قدرت، پيش بيني كرد در صورتي كه 'معمر قذافي' بتواند قدرت را حفظ كند، چشم انداز سياسي اوباما در معرض تهديد قرار و انتقادها از وي شدت مي گيرد.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، روزنامه نيويورك تايمز افزود: 'دنيس جي كوسينيچ' نماينده دمكرات مجلس نمايندگان آمريكا از ايالت اوهايو از احتمال استيضاح اوباما به دليل صدور دستور حمله هوايي به ليبي سخن گفت.
همزمان، 'ميت رومني' نامزد احتمالي جمهوريخواهان در انتخابات آينده رياست جمهوري آمريكا، مشي اوباما در مواجهه با بحران ليبي را ناشي از ترس و ارعاب و عدم قاطعيت وي در تصميم گيري دانست.
اين روزنامه خاطرنشان كرد؛ اوباما مي تواند از اين انتقادها جان سالم بدر ببرد، اما با وجود اينكه اعلام كرده 'معمر قذافي' بايد از قدرت كناره گيري كند، هنوز نتوانسته رهبر ليبي را وادار به كناره گيري كند.
به نوشته نيويورك تايمز، در صورتي كه ديكتاتور ليبي بتواند قدرت خود را تا يك سال آينده حفظ كند و بدين ترتيب، علاوه بر دهن كجي به غرب به فكر انتقام بيفتد، چشم انداز سياسي اوباما در معرض تهديد قرار خواهد گرفت و انتقادها از رييس جمهوري آمريكا افزايش خواهد يافت.
بر اساس اين گزارش، ليبي به ويژه در مقايسه با پاكستان، افغانستان و ايران نقش چندان مهمي در تامين منافع راهبردي آمريكا ندارد، اما در كوتاه مدت اوباما منافع فراواني براي از دست دادن دارد.
اين گزارش با مقايسه سياست اوباما در قبال ليبي با مشي 'جورج بوش' رييس جمهوري سلف وي به دنبال حملات 11 سپتامبر خاطرنشان كرد: در پي اين حملات، بوش اعلام كرد كه آمريكا، اسامه بن لادن را
'زنده يا مرده' دستگير خواهد كرد. اما وي نه تنها قادر به عملي كردن چنين وعده اي نشد، بلكه چند ماه بعد هنگامي كه مشخص شد بن لادن در منطقه 'تورا بورا'ي افغانستان بسر مي برد، آمريكا باز هم در هرگونه اقدامي عليه وي شكست خورد.
اين روزنامه خاطرنشان كرد؛ هنگامي كه اوباما با لحني دستوري از 'حسني مبارك' رييس جمهوري پيشين مصر خواست از قدرت كناره گيري كند، وي مي دانست كه برخي نهادهاي داخلي در اين كشور از آن حمايت خواهند كرد. اين موضوع در رابطه با ليبي صحت ندارد و آمريكا فاقد حمايت داخلي در اين كشور است.
اين روزنامه يكي از مشكلات اصلي تصميم اوباما در حمله به ليبي را شكست كاخ سفيد در ارايه توضيحي به كنگره و مردم در رابطه با علت اتخاذ چنين سياست تهاجمي اعلام كرد و افزود: حتي زماني كه 'جان اي بينر' رييس جمهوريخواه مجلس نمايندگان آمريكا از اختصاص منابع نظامي آمريكا به ماموريتي تعريف نشده انتقاد كرد، بسياري از نمايندگان دمكرات آن را تاييد كردند.
نيويورك تايمز با اشاره به محدوديت منابع نظامي آمريكا به ويژه با توجه به درگيري اين كشور در دو جنگ عراق و افغانستان خاطرنشان كرد: هنگامي كه 'سارا پيلين' سياستمدار محافظه كار آمريكايي اعلام كرد جنگ با ليبي بايد با هدف 'پيروزي' در آن باشد و مفهوم پيروزي آن است كه 'قذافي بايد برود'، اين تفسير مي توانست به اوباما براي تصميم گيري در اين زمينه كمك كند.