88.04.29
حزب اسلامي موريتاني موسوم به "توسل" که نامزدش در انتخابات رياست جمهوري اين کشور شکست خورد، با انتشار بيانيه اي نتايج اين انتخابات را قبول کرد و پيروزي محمد ولد عبدالعزيز را به وي و حزبش تبريک گفت.
محمود جميل ولد منصور، نامزد حزب اسلامي موريتاني، در انتخابات رياست جمهوري اين کشور تنها چهار مميز هفتاد و شش صدم درصد ارا را به دست اورد.
در بيانيه حزب اسلامي موريتاني امده است جميل ولد منصور نتايج شمارش اراي انتخابات رياست جمهوري را قبول دارد. حزب اسلامي موريتاني ضمن تبريک پيروزي محمد ولد عبدالعزيز ابراز اميدواري کرد يک دوره جديد براي تقويت ثبات سياسي و امنيتي در کشور اغاز شود.
حزب اسلامي موريتاني که در سال دو هزار و هشت موجوديت خود را اعلام کرد امسال براي اولين بار در انتخابات رياست جمهوري اين کشور شرکت کرد. اين حزب از اعضاي جبهه ملي دفاع از دموکراسي موريتاني به شمار مي رود که با کودتاي نظامي اخير در کشور به شدت مخالفت مي کرد. جبهه ملي دفاع از دموکراسي موريتاني نتايج انتخابات رياست جمهوري را به شدت رد کرده و اين انتخابات را يک بازي مضحک سياسي دانسته است چرا که به گفته مسئولان اين حزب تقلبهاي گسترده اي در روند انتخابات هجدهم ژوئيه صورت گرفته است.
برخي از گروهها و نامزدهاي انتخابات موريتاني از جمله مسعود ولد بوالخير که در حال حاضر رياست مجمع ملي موريتاني را بر عهده دارد پيش از برگزاري انتخابات از اين مسئله ابراز تاسف کرده بودند که تمام شرايط لازم براي برگزاري يک انتخابات شفاف و صادقانه در کشور فراهم نشده است و بيم ان مي رود که در برگزاري انتخابات و شمارش ارا تقلبهايي صورت گيرد.
انتخابات رياست جمهوري موريتاني ابتدا قرار بود ششم ژوئن برگزار شود اما پس از رايزنيهاي گسترده ميان احزاب مختلف سياسي به هجدهم ژوئيه موکول شد.
حزب اسلامي توسل از تمام بازيگران عرصه سياسي موريتاني، بازنده يا برنده، دعوت کرده است اختلافات خود را کنار بگذارند و براي تقويت ثبات سياسي و امنيتي بکوشند چرا که به اعتقاد اين حزب، موريتاني ديگر تحمل تنشها و بي ثباتيهاي جديد را ندارد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از نواکشوت، سه نامزد ديگر انتخابات موريتاني نيز نتايج شمارش ارا را قبول کرده اند و پيروزي محمد ولد عبدالعزيز را تبريک گفته اند.
اين سه نفر عبارتند از: ابراهيم سار که از کودتاي نظامي ششم اوت گذشته در موريتاني حمايت کرد و در اين انتخابات چهار مميز پنجاه و نه صدم درصد ارا را به دست اورد؛ کان حميدو بابا، نايب رئيس مجمع ملي موريتاني؛ صالح ولد حنانه که عامل کودتاي نافرجام سال دو هزار و سه برضد دولت معاويه ولد طايا بود.
ژنرال محمد عبدالعزيز رئيس پيشين كودتاچيان، سرهنگ الي ولد محمد وال رئيس تشكيلات انتقالي موريتاني در فاصله سالهاي دو هزار و پنج تا دو هزار و هفت، محمود ولد داده رئيس اصلي ترين حزب مخالف موريتاني، مسعود ولد بوالخير رئيس مجمع ملي (پارلمان) موريتاني، و محمود جميل ولد منصور رئيس حزب اسلامگراي توسل، نامزدهاي اصلي انتخابات رياست جمهوري اتي موريتاني بودند.