رئیس کمیته تحریم های شورای امنیت سازمان ملل روز دوشنبه از اعمال تحریم ها بر ضد سی و یک مقام لیبیایی خبر داد که شامل ممنوعیت سفر به این سازمان و توقیف دارایی ها می شود.
بر اساس این گزارش، شورای امنیت همچنین پنج نهاد مربوط به دولت لیبی را تحریم کرده و دستور به توقیف دارایی های آن ها نیز داده است.
خوزه فیلیپ مورائس کبرال به عنوان سفیر پرتغال در سازمان ملل که در حال حاضر ریاست کمیته شورای امنیت را به منظور اعمال تحریم ها بر ضد لیبی در اختیار دارد با ارائه این بیانیه خطاب به پانزده عضو این شورا، خاطر نشان کرد: در حال حاضر هجده مقام طرابلس هدف ممنوعیت مسافرتی قرار دارند و سیزده تن دیگر نیز به همراه پنج نهاد موضوع توقیف دارایی ها می باشند. این نخستین اظهارات ریاست این کمیته در شورای امنیت از زمان اعمال تحریم های سازمان ملل متحد بر ضد لیبی در اواخر ماه فوریه به شمار می رود. وی با اشاره به وظایف این کمیته مبنی بر نظارت بر محموله های تسلیحاتی، ممنوعیت های مسافرتی، توقیف دارایی ها و همچنین ممنوعیت های پروازی هواپیماهای متعلق به خطوط هوایی لیبی، خاطر نشان کرد: این کمیته همچنین تایید کرده است فهرست افراد و نهادهایی لیبیایی را نیز همواره به روز کند. گفتنی است کمیته تحریم های شورای امنیت درخصوص لیبی بر اساس قطعنامه یک هزار و نهصد و هفتاد تاسیس شد و اعضای آن نیز بالاتفاق در بیست و ششم فوریه رای به تحریم لیبی دادند که شامل ممنوعیت ارسال محموله های تسلیحاتی، جلوگیری از مسافرت مقامات طرابلس و توقیف دارایی های متعلق به معمر قذافی و اعضای اصلی خانواده وی می شوند. بر اساس قطعنامه یک هزار و نهصد و هفتاد و سه که در روز هفدهم ماه مارس به تصویب رسید، مقرر شد تحریم های شدیدتری بر ضد لیبی اعمال شود که شامل شرکت ملی نفت و بانک مرکزی این کشور و دیگر نهادهای متعلق به این کشور در شمال آفریقا می شود. این دیپلمات خارجی در سازمان ملل با اشاره به تشکیل هیئتی با حضور کارشناسان در آینده ای نزدیک در کمیته اعمال تحریم ها بر ضد لیبی اضافه کرد: اعضای این هیئت از کارشناسان که هشت تن هستند، بر اساس قطعنامه یک هزار و نهصد و هفتاد و سه به تبادل نظر می پردازند و با توجه به توصیه های دبیرخانه سازمان ملل و در چهارچوب قطعنامه یک هزار و نهصد و هفتاد و سه صورت گرفته است.
مورائس کبرال از ارسال پیام به یکصد و نود و دو عضو سازمان ملل به منظور همکاری با تحریم های اعمال شده بر ضد لیبی خبر داد و از آن ها خواسته است تا راهکارهای دیگری را نیز به این کمیته ارائه نمایند. خبرگزاری شینهوا در پایان گزارش خود از سازمان ملل متحد به نقل از رئیس کمیته تحریم های شورای امنیت این سازمان اعلام کرد، از زمان تصویب این دو قطعنامه بر ضد لیبی تاکنون این کمیته نیز دو نشست غیر رسمی و رسمی برگزار کرده است.