تدام جنگ در لیبی و خسارتهای فراوانی که این جنگ به زیرساختهای این کشور در ساحل مدیترانه وارد آورده، دولت ترکیه را وادار کرده تا به راهحلهای دیپلماتیک در مورد پایان دادن به درگیریها در این کشور روی آورد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه العالم به نقل از روزنامه القدس العربی، نخستوزیر ترکیه با هشدار نسبت به تبدیل شدن لیبی به عراق دوم، آمادگی خود و کشورش را برای میانجیگری میان معمر قذافی و ارتش انقلابی لیبی جهت پایان دادن به درگیریها و آتشبس اعلام کرده است.
'رجب طیب اردوغان' نخست وزیر ترکیه به عنوان یکی از شخصیت های برجسته کشورهای عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) که به صراحت با حمله نظامی به لیبی مخالف است اعلام کرد، دولت وی به دنبال راهی برای ایجاد آتش بس قریب الوقوع در لیبی است.
نخستوزیر ترکیه در گفتوگوی اختصاصی با روزنامه گاردین چاپ لندن با ارائه پیشناهد میانجیگری آنکارا میان طرفهای درگیر در لیبی، تاکید کرد: قذافی در حال حاضر باید اطمینانهایی را به ناتو بدهد و ما نیز آمادگی داریم در چارچوب فعالیتهای ناتو، کنترل و اداره بندر و فرودگاه بنغازی را برای تسهیل در کمکرسانی به مردم این کشور بر عهده بگیریم.
گفته می شود دولت ترکیه در حال حاضر به عنوان یک 'میانجی' با هدف کمک به انتقال قدرت، سرگرم مذاکره با رژیم قذافی و انقلابیون لیبی است. اما هنوز میزان استقبال از این اقدام ترکیه مشخص نیست.
در صورت موفقیت، ترکیه فرصت دیگری خواهد داشت تا موقعیت خود را در میان کشورهای عربی ارتقا دهد. بسیاری از کسانی که در ابتدا با ایجاد یک منطقه پرواز ممنوع بر فراز لیبی موافق بودند، با تشدید سریع حملات نظامی از سوی آمریکا و فرانسه و تبدیل آنها به یک حمله گسترده هوایی، از موضع خود عقب نشینی کردند.
به نظر میرسد در حالی که آنکارا تلاش میکند تا به عنوان یک میانجی وارد عمل شود، کشورهای اروپایی و به خصوص فرانسه به شدت با این موضع مخالف هستند چرا که تقویت جایگاه ترکیه در معادلات بینالمللی را بر نمیتابند. فرانسه اولین کشوری بود که جنگندههایش مواضع نیروهای قذافی را در نزدیک بنغازی هدف بمبهای خود قرار داد.