فردریک رایانفلدFredrik Reinfeldt نخست وزیر سوئد امروز سه شنبه به نمایندگان پارلمان کشورش پیشنهاد کرد که سوئد هم با فرستادن هشت فروند هواپیمای جنگی گریپنGripen در عملیات ایجاد منطقه پرواز ممنوع لیبی مشارکت کند.
هواپیماهای جاس گریپنJAS Gripen دربازار تسلیحات جنگی، رقیب جنگنده های رافال فرانسه و اف هجده آمریکا به حساب می آید.
شرکت تسلیحاتی و هواپیما سازی ساب سوئد سازنده این نوع هواپیماست.
فردریک رایانفلد با این حال خاطر نشان کرد که این هواپیماها در عملیات هدف گیری در زمین شرکت نخواهند کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه از استکلهم، فردریک رایانفلد در نشست فوق العاده دولت از پارلمان کشورش خواست با موافقت با فرستادن هواپیماهای گریپن به عملیات بینالمللی در لیبی که فرماندهی آن را ناتو بر عهده گرفته است موجبات شرکت سوئد در ایجاد منطقه پرواز ممنوع را در لیبی فراهم کند.
نخست وزیر سوئد خاطر نشان کرد ماموریت سوئد که شامل یک هواپیمای حمل و نقل سی 130 هرکولس و یک هواپیمای شناسایی است فقط در چارچوب قطعنامه هزار و نهصد و هفتاد و سه شورای امنیت سازمان ملل صورت می گیرد .
به عبارت بهتر،ماموریت سوئد در این طرح نیز کمک به ایجاد منطقه پرواز ممنوع خواهد بود.
نخست وزیر سوئد افزود این امر بدان معنا است که هواپیماهای سوئدی در حمله به اهدافی در زمین در لیبی شرکت نخواهند کرد.
وی افزود ماموریت سوئد در چارچوب این قطعنامه که در مجموع صد و سی نظامی سوئدی نیز در آن مشارکت خواهند داشت نباید بیشتر از سه ماه به طول انجامد.
با این حال ، برای انجام این ماموریت، دولت سوئد باید موافقت پارلمان را به دست آورد.
در این میان، سوسیال - دموکرات ها ، اصلی ترین تشکل سیاسی مخالف دولت نیز موافقت خود را برای شرکت سوئد در این عملیات اعلام کرده اند.
نتایج نظرسنجی هایی که در سوئد انجام گرفته است نیز نشان می دهد که مردم این کشور با شرکت سوئد در عملیات ایجاد منطقه پرواز ممنوع موافق هستند .
شورای امنیت سازمان ملل و سازمان پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو) نیز امروز سه شنبه به طور رسمی از سوئد خواستند که در عملیاتی که در لیبی انجام میگیرد مشارکت کند .
این دو نهاد از سوئد خواستند که به طور رسمی موضع خود را در این باره اعلام کند.
سوئد که عضو ناتو نیست و بیشتر مواقع در مناقشات جهانی بی طرف بوده است در گذشته تنها در یک عملیات نظامی سازمان ملل شرکت کرده است و آن شرکت در عملیات نظامی سازمان ملل در کنگوی سابق بلژیک(کنگوی کینشازا) در سال هزار و نهصد و شصت بوده است.