88.04.29
تقريبا يك سال پس از تصاحب قدرت در يك كودتاي نظامي كه منجر به بركناري اولين رهبر منتخب موريتاني شد، محمد ولد عبدالعزيز در انتخابات رياست جمهوري اين كشور پيروزي قاطعانهاي كسب كرد.
به گزارش خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، اين در حالي است كه مخالفان، عبدالعزيز را به تقلب و به راه انداختن كودتاي انتخاباتي متهم كردند.
اين انتخابات به طور رسمي با هدف احياء حاكميت غير نظامي در موريتاني برگزار شد، اما منتقدان معتقدند كه احتمال اندكي وجود دارد كه حاكميت غير نظامي در اين كشور احياء شود.
به گزارش خبرگزاري آسوشيتدپرس، قدرت در موريتاني هنوز در دست اين ژنرال 52 ساله بازنشسته است.
ابوبكر ولد مسعود كه رياست يك سازمان مبارزه با بردهداري را برعهده دارد، گفت: بار ديگر به دوران ديكتاتوري بازگشتهايم. عبدالعزيز فردي دموكرات نيست. او يك نظامي است و همانند سربازان عمل ميكند. او بايد در پادگان بماند. اين رژيم با خونتاي نظامي هيچ تفاوتي ندارد.
با اين حال، عبدالعزيز خود را به عنوان مدافع دموكراسي معرفي كرده و به گفته خودش به اين دليل كودتا كرده تا كشورش را از دوران سابق حكومت استبدادي نجات بدهد.
براساس اعلام وزير كشور موريتاني، عبدالعزيز توانسته در نتايج نهايي انتخابات رياست جمهوري موريتاني، 52 درصد آرا را به خود اختصاص بدهد كه بنا بر اين نيازي به برگزاري دور دوم انتخابات نيست.
اين نتايج پيش از تاييد نهايي بايد به تاييد دادگاه قانون اساسي موريتاني برسد.
پس از عبدالعزيز، مسعود ولد ابوالخير با 16 درصد آرا و احمد ولد داده با 13 درصد آرا قرار گرفتند.
كانديداي اصلي مخالف در اين انتخابات نيز نتايج انتخابات را رد كرد و اظهار داشت كه نتايج اين انتخابات از پيش تعيين شده بود و عبدالعزيز كودتاي انتخاباتي به راه انداخته است.
ابوالخير گفت: ما از به رسميت شناختن اين نتايج امتناع ميكنيم و از مجامع بينالمللي ميخواهيم تا كميسيوني را براي انجام تحقيقات در مورد اين نتايج تشكيل بدهند.
عبدالعزيز نيز در سخنراني خود پس از پيروزي در انتخابات گفت كه همكارانش و حاميانش در اين انتخابات هيچ تقلبي نكردند.
محمد ولد عبدالعزيز به هواداران و كاركنان ستاد انتخاباتياش تبريك گفت و حاميان وي پيروزياش را در خيابانهاي نواكيشوت جشن گرفتند.
اين ژنرال 53 ساله اظهار داشت: من خوشحالم كه اكثريت مردم موريتاني حرف را صراحتا در حمايت از برنامههاي آباداني و مبارزه عليه فساد زدند.
احمد ولد داده، مسعود ولد بالخير و اعلي ولد محمد فال، كانديداهاي جناح مخالف ضمن اعلام بروز تقلب در انتخابات از مردم خواستند تا عليه "كودتاي انتخاباتي" عبدالعزيز بسيج شوند.
ابولخير در يك كنفرانس خبري گفت: عزيز برگههاي راي و هويت راي دهندگان را دستكاري و آگاهي و وجدان مردم را خريده است.
براساس گزارش خبرگزاري فرانسه، وي كه رياست پارلمان موريتاني را برعهده دارد، گفت: ما نتايج اين انتخابات را نميپذيريم و از جامعه بينالمللي ميخواهيم كه يك كميسيون تحقيق تشكيل دهد.
عبدالعزيز در اوت 2008 با يك كودتاي بدون خونريزي، شيخ عبداللهي را كه تنها 17 ماه رييس جمهور بود بركنار كرد.
عبدالعزيز سپس براي كانديداتوري در انتخابات رياست جمهوري از رهبري خونتاي موريتاني استعفا داد.
وي پس از كاهش قيمتهاي مواد غذايي و ديگر كالاهاي اساسي، محبوبيت مشخصي ميان اقشار فقير بدست آورد.