واحد مرکزی خبر / سیاسی تصمیم گیری بر سر استراتژی آینده لیبی نه تنها در نشست لندن بلکه در بین مقامات آمریکائی نیز دودستگی ایجاد کرده است.
با آغاز مجدد پیشروی نیروهای طرفدار معمر قذافی در لیبی و نبرد برای باز پس گرفتن چند شهر استراتژیک بحث مسلح کردن نیروهای مخالف به سلاح های سنگین و پیشرفته مطرح شده است. مخالفان قذافی که بیشتر با سلاح های سبک مصادره شده از پادگان ها در لیبی مجهز و فاقد طرح و استراتژی نظامی مشخص برای مبارزه اند، در برابر نیروهای مجهز دولتی مجبور به عقب نشینی شده اند.
رهبران شرکت کننده در نشست لندن نیز بر سر بحث مسلح کردن مخالفان سرهنگ قذافی دچار مشکل شده اند. در حالیکه دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس مخالف توزیع سلاح پیشرفته بین مخالفان است، فرانسه می گوید حاضر است بر سر تامین سلاح های پیشرفته برای مخالفان مذاکره کند. گفته می شود فرانسه که فعال ترین نیروی غربی در عملیات لیبی است، آمریکا را تحت فشار قرار داده تا به لیبی سلاح بفرستد.
این در شرایطی است که بسیاری از مقامات آمریکائی مخالف ارسال سلاح هستند.
باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا اعلام کرد برای مقابله با نیروهای قذافی آماده است سلاح در اختیار مخالفان قرار دهد و ارسال سلاح را در نظر دارد.
در مقابل رسانه های آمریکائی از جمله شبکه خبری فاکس نیوز اعلام کرد هیلاری کلینتون گفته است دولت اوباما هنوز برای ارسال تجهیزات نظامی به لیبی تصمیمی نگرفته است.
در محافل آمریکایی همچنان این سوال وجود دارد که آیا نیروهای مخالف آمادگی و توان استفاده و بکارگیری سلاح های پیشرفته و سنگین را دارند و آیا ارسال سلاح، به اعزام نظامیانی برای آموزش شیوه استفاده از آنها نیاز نخواهد داشت.
به نوشته واشنگتن پست مخالفان معتقدند این اقدام ممکن است آمریکایی ها را درگیر جنگی داخلی کند. به علاوه آمریکا هراس دارد سلاح های پیشرفته بدست نیروهای القاعده بیفتد.
به نوشته نیویورک تایمز یک مقام ارشد آمریکائی می گوید القاعده قطعا یکی از طرفهای درگیری در لیبی است. مشکل بعدی قطعنامه شورای امنیت است که ارسال هرگونه سلاح به لیبی را تحریم کرده است. با اینحال مخالفان می گویند در حالیکه قطعنامه تنها حمایت و حفاظت از جان شهروندان را مجاز دانسته است، درگیری های در لیبی به جنگی تمام عیار تبدیل شده است.