یک فیلسوف و پژوهشگر فرانسوی، از تحرکات محرمانه رییس جمهوری این کشور برای انحراف مسیر انقلاب مردم لیبی پرده برداشت.
به گزارش سرویس بین الملل سیاست ما، "برنارد هنری لوی" که اخیرا تحت عنوان روزنامه نگار و تهیه گزارش به لیبی سفر کرده بود، در مصاحبه ای با روزنامه آمریکایی هافینگتون پست، اعلام کرد که در جریان این سفر با "مصطفی عبدالجلیل" که خود را رییس شورای ملی انتقالی لیبی معرفی کرده، دیدار و گفتگو کرده است.
هنری لوی در این مصاحبه با پرده برداشتن از تحرکات پشت پرده سارکوزی در لیبی، تاکید کرد که توانسته است در جریان این سفر زمینه ملاقات سارکوزی با 3 نفر از اعضای شورای ملی انتقالی لیبی را در پاریس فراهم کند.
وی همچنین درباره علت حضورش در کاخ الیزه، تاکید کرد که بعنوان شخصی که این ملاقات را ترتیب داده و سارکوزی را برای ملاقات با 3 نفر از اعضای شورای ملی انتقالی لیبی متقاعد کرده، در این نشست در کاخ الیزه حاضر شده است.
این فیلسوف و سرمایه دار یهودی الجزایری الاصل، که در این مصاحبه خود را مخالف سرسخت سیاستهای سارکوزی معرفی کرده، خاطرنشان کرد: در جریان سفر به بنغازی در تماس تلفنی با سارکوزی از وی خواسته است که انقلابیون را بپذیرد و آنها را به رسمیت بشناسد.
هنری لوی تاکید کرد که در این گفت و گوی تلفنی به سارکوزی گفته است درصورتیکه فرانسه اجازه دهد قذافی برود، مردم لیبی آماده اند تا آخرین نفر در این راه مبارزه کنند.
وی خاطرنشان کرد که سارکوزی بلافاصله پیشنهاد او را برای ملاقات با انقلابیون لیبی می پذیرد.
افشای تحرکات محرمانه سارکوزی برای دیدار و یا ارتباط با کسانی که خود را مسئولان شورای ملی انتقالی لیبی می نامند، بیانگر تلاشهای پشت پرده فرانسه برای انحراف مسیر انقلاب مردمی لیبی، همزمان با حملات نظامی به مواضع قذافی برای تضعیف دیکتاتور این کشور است.
درحالیکه غرب تلاش می کند حمایت کشورهای آفریقایی و عربی را برای حمله به لیبی جلب کرده، و با مشارکت نیروهای دیگر کشورها حتی به صورت نمایشی، این حملات را توجیه کند؛ انتقادها در داخل و خارج از لیبی به این حملات نظامی روز به روز شدت می یابد.
شرکت نکردن نمایندگان کشورهای آفریقایی و حضور بسیار کمرنگ کشورهای عربی در کنفرانس دیروز لندن درباره لیبی، بیانگر اعتراض گسترده کشورها به حملات ناتو و غرب به لیبی است. چراکه بیشتر کشورها معتقدند در این حملات هیچ توجهی به خواست ، مطالبات و امنیت مردم لیبی نشده، و شهروندان لیبیایی از جمله قربانیان این حملات هوایی هستند؛ و غرب در این حملات تنها به یک هدف یعنی حفظ منافع نفتی خود می اندیشد.
از سوی دیگر درحالی که بسیاری از کشورهای عربی از همراهی با غرب برای حمله به لیبی خودداری کرده و حتی به نشانه اعتراض درنشست دیروز لندن حاضر نشدند، قطر و امارات با اعزام هواپیما و نیرو، درحال همراهی نیروهای غربی هستند.
اولین نشست گروه تماس درباره لیبی سه شنبه شب در شهر لندن با حضور نمایندگان 40 کشور و سازمان برگزار شد.
این نشست درحالی برگزار شد که "عمرو موسی" دبیرکل اتحادیه عرب در اعتراض به واگذاری اداره عملیات نظامی لیبی، به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی "ناتو"، به دعوت برای شرکت در نشست یاد شده پاسخ مثبت نداد و فقط نماینده ای را از طرف خود فرستاد.
در این نشست کشورهای غربی بویژه آمریکا و فرانسه و آلمان درسطح وزیران امور خارجه خود شرکت کردند و تنها هفت کشور عربی از 24 کشور عضو اتحادیه عرب در آن شرکت کردند.
در میان این هفت کشور عربی نیز فقط قطر و امارات بودند که در سطح وزیران امور خارجه در نشست شرکت کردند.
علاوه بر این، در میان کشورهای عربی فقط قطر و امارات اعلام کردند که همسو با سیاست های آمریکا درحملات نظامی غرب علیه لیبی شرکت می کنند، و برای همین منظور نیز هواپیماهای خود را اعزام کردند.
اتحادیه آفریقا در نشست دیروز لندن غایب بزرگ این نشست بود؛ این درحالی است که این اتحادیه پیش از این اعلام کرده بود "جان بینگ" رئیس کمیسیون این اتحادیه در نشست لندن حضور می یابد.
مهمترین نکته ای که باید درباره نشست لندن مورد توجه قرار داد؛ نبود نماینده ای از سوی مردم لیبی در این نشست بود. شورای ملی انتقالی لیبی در این نشست حضور نداشت. البته "احمد جبریل" بعنوان نماینده این شورا در خارج دیدارهای فشرده ای را در حاشیه آن با برخی از مسئولان کشورها داشت.