خبرگزاري فارس: رئيس جمهور منتخب موريتاني پس از اعلام نتايج رسمي، اتهامات مربوط به تقلب در انتخابات را رد كرد و روند انتخابات را شفاف، دموكراتيك و آزاد خواند.
به گزارش فارس به نقل از خبرگزاري فرانسه، "محمد ولد عبدالعزيز "، رئيس جمهور منتخب، انتخاب خود از سوي مردم موريتاني را قانوني خواند.
انتخابات رياست جمهوري موريتاني با حضور 320 ناظر بينالمللي از جمله اتحاديه آفريقا،سازمان جهاني "فرنكفوني " (كشورهاي فرانسوي زبان) و اتحاديه عرب، برگزار شد اما ناظران سازمان ملل و اتحاديه اروپا در دفاتر رايگيري حضور نداشتند.
سازمان ملل و اتحاديه اروپا برنامه كمكهاي خود به موريتاني را از زمان كودتاي 6 آگوست سال 2008 به حالت تعليق در آورده بودند.
"محمد ولد عبدالعزيز " كه رهبر كودتاي نظامي سال 2008 بود با كسب 58.52 درصد آراء در دور اول انتخابات موريتاني پيروز شد.
ولد عبدالعزيز كه با كودتاي 6 آگوست اولين رئيس جمهور منتخب موريتاني در طول دوره سياسي اين كشور را بركنار كرده بود با اختلاف آراي زيادي بر رقباي خود پيشي گرفت و پيروز شد.
اختلاف ميان ولد عبدالعزيز و ديگر رقباي وي بسيار زياد است بطوري كه "مسعود ولد بلخير " در رتبه دوم حدود 16 درصد و "احمد ولد داداه " رهبر مخالفان در رتبه سوم حدود 13 درصد و "محمد جميل منصور " ديگر نامزد انتخابات موريتاني در رتبه چهارم حدود4 درصد آراء را به دست آوردهاند.
بنا بر اعلام وزير كشور موريتاني، "إبراهيما مختار " و "ولد محمد فال " از ديگر نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري موريتاني هر كدام با حدود 4 و 3 درصد آراء در رتبههاي بعدي قرار گرفتهاند.
محمد ولد عبدالعزيز پيش از اين خود را كانديداي فقراي كشورش ناميد و در تبليغات انتخاباتي خود وعده تغييرات سازنده داد.
مخالفان عبدالعزيز نتيجه اين انتخابات را نپذيرفتهاند و پيروزي وي را يك كودتاي انتخاباتي ناميدهاند، رهبران مخالفان نيز خواستار ايجاد كميتهاي بينالمللي براي بررسي روند انتخابات و بررسي موارد خلاف قانون شدهاند
اما "محمد ولد رزيزيم "، وزير كشور موريتاني اعلام كرده است كه مخالفان هنوز شكايت رسمي خود را به دستگاههاي ذيربط ارائه ندادهاند.
اين انتخابات پس از ماهها بحران سياسي شديد در موريتاني برگزار شد و طرفين درگير در اين بحران يكديگر را به دست داشتن در فساد و عادي سازي روابط با رژيم صهيونيستي متهم ميكردند.