واحد مرکزی خبر / تحلیلگران انگلیسی معتقدند نیکلا سارکوزی رئیس جمهور فرانسه برای بهبود محبوبیت از دست رفته خود به ویژه در آستانه انتخابات ریاست جمهوری و همچنین برای سیطره بر نفت و گاز لیبی در حمله نظامی به این کشور پیشگام شده است .
شبکه تلویزیونی روسیا الیوم در پانورامای این شبکه با عنوان غرب علیه قذافی ابتدا این پرسش را مطرح کرد که آیا برای عملیات ائتلاف غرب برای جنگ با سرهنگ معمر قذافی ، طراحی نهایی صورت گرفته است ؟ تفاوت بین موضع امریکا و فرانسه و انگلیس در خصوص ادامه عملیات سپیده دم اودیسه و شیوه پایان دادن آن چیست ؟علت بسیج سیاسی و نظامی فرانسه که فرماندهی جنگ را در لیبی به عهده گرفته است چیست ؟ گزارشگر روسیا الیوم در گزارشی گفت ائتلاف غرب به جنگی در لیبی وارد شده که پس از حمله به افغانستان و عراق ، سومین جنگ بر ضد جهان اسلام در ده سال گذشته است.
بسیاری هشدار می دهند اگر پس از حمله هوایی حمله زمینی صورت بگیرد ،سرنوشت لیبی نیز مانند سرنوشت عراق خواهد شد اما عملیات نظامی در لیبی با جنگ عراق تفاوت های زیادی دارد .این عملیات رسما با قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحدو حمایت اتحادیه عرب آغاز شده است . دوم آنکه این بار فرانسه و انگلیس برای مداخله نظامی در لیبی وارد عمل شده اند و امریکا چنین ابتکاری را به خرج نداد .
باوجود آنکه امریکا پس از مدتی درنگ از ابتکار این دو کشور اروپایی حمایت کرد از عملیات نظامی دوری می کند و اعلام کرده است فقط از طریق سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ( ناتو ) در آن شرکت خواهد کرد . به نظر می رسد واشنگتن با این شیوه تلاش می کند خودش را از اتهامات دشمنانش مبرا کند که جنگ جدیدی در جهان عرب به راه انداخته است. بسیاری از موضع بسیار سرسختانه نیکلا سارکوزی رئیس جمهور فرانسه در قبال نظام لیبی متحیر شده اند .
ظاهرا به نظر می رسد که این موضع با سیاست پاریس که محافظه کارانه ترین سیاست در جهان است مغایرت داشته باشد.
شاید علت این سرسختی مقامات فرانسوی به تلاشهای دولت این کشور برای بازیابی وجهه پاریس در مبارزه برای دموکراسی ارتباط داشته باشد .
اظهارات وزیر امور خارجه سابق فرانسه به هنگام حوادث تونس و مصر باعث شده بود به این وجهه لطمه وارد شد . شماری از کارشناسان و تحلیلگران انگلیسی معتقدند علت واقعی رهبری عملیات نظامی بر ضد لیبی ، تمایل سارکوزی برای نجات محبوبیتش است که در آستانه انتخابات آینده ریاست جمهوری به پایین ترین حد تنزل پیداکرده است . اما در عین حال ، سیطره بر ثروتهای نفت و گاز در صورت موفقیت عملیات نظامی نیز می تواند برای پاریس و لندن فواید زیادی داشته باشد البته این در صورتی است که انگلیس و فرانسه توافق خود را حفظ کنند اما این سئوال مطرح است که آیا فرانسه و انگلیس حتی با وجود مخالفت امریکا برای اعزام نیروی نظامی به لیبی تا آخر خط در این کشور عملیات انجام خواهند داد و به عملیات زمینی اقدام خواهند کرد؟