ليبي

آسوشیتدپرس روز جمعه در گزارشی از اجدابیا نوشت: از ظواهر امر پیداست که همزمان با دستیابی انقلابیون لیبی به سلاح و مهمات و جنگ افزارهای بیشتر، توانایی آنها برای سازماندهی نیروهای تحت امر نیز تقویت شده است.

از طرف دیگر، نیروهایی که از چهل و دو سال پیش به سرهنگ قذافی وفادار بوده اند، در چند روز گذشته بیشتر وقت خود را صرف عقب راندن انقلابیون در طول خط ساحلی صد و پنجاه کیلومتری لیبی کرده اند.

در این مدت، نیروهای مخالف قذافی هم تلاش کرده اند نیروهای خود را بازآرایی کنند. تعداد خمپاره هایی که امروز انقلابیون لیبی دارند بیشتر شده است.

شب گذشته نیز، انقلابیون ستون منظمی را با در اختیار داشتن دست کم هشت راکت انداز تشکیل دادند. همچنین به نظر می رسد که تجهیزات مخابراتی انقلابیون مانند تلفن های ماهواره ای و بیسیم بیشتر شده است و واحدهای رزمی آنها سازمان یافته تر شده اند؛ واحدهایی که در هریک از آنها دست کم شش یا هفت نفر از فرماندهان سابق ارتش لیبی وجود دارند. شکست های هفته گذشته انقلابیون نشان داد که تجهیزات، آموزشها و سازماندهی آنها بسیار کمتر از نیروهای تحت امر قذافی بود. ولی به نظر می رسد آنها تلاش می کنند اشتباهات خود را به حداقل برسانند و یا حداقل عدم توازن قوا بین دو طرف را رفع کنند. در تحولی دیگر، انقلابیون به خبرنگاران اجازه دادند در دروازه های غربی اجدابیا و به دور از صحنه نبردها مستقر شوند. مشخص نیست که خط مقدم درگیریهای امروز کجاست ولی دیروز خط نبرد به سمت بریقه در هشتاد کیلومتری شرق اجدابیا حرکت کرد ولی اندکی بعد با تجمع نیروهای قذافی، انقلابیون مجبور به عقب نشینی شدند. بزرگترین شکست های قذافی در هفته ای که گذشت، شکست های نظامی نبود بلکه او در صحنه سیاسی متحمل بزرگترین شکست شد.

دو تن از نزدیکترین مقامات قذافی از جمله وزیر امور خارجه لیبی او را ترک کردند.

فرار این افراد، این گمانه زنی ها را به همراه داشت که احتمالا دیگر مقامات و مسئولان رژیم قذافی نیز به زودی او را ترک خواهند کرد.

بعلاوه فرار این مقامات، مردم طرفدار قذافی را هم بر‌آن خواهد داشت از صفوف حامیان قذافی خارج شوند. در این میان، رئیس دستگاه اطلاعاتی لیبی سعی کرد شایعات کنونی را مبنی بر جدایی از سرهنگ قذافی خنثی کند. بوزید دورده در گفتگوی تلفنی با تلویزیون دولتی لیبی این شایعات را تکذیب کرد. وی تاکید کرد quotation mark برغم تحولات کنونی، من در لیبی هستم و به قدرت در اردوگاه قذافی باقی خواهم ماند.من هرگز به فکر فرار از مرزها نبوده ام و تعهد خود را نیز نسبت به مردم، انقلاب و رهبران لیبی زیر پا نخواهم گذاشت.

quotation mark کاخ سفید ادعا می کند فرار موسی کوسا وزیر سابق امور خارجه رژیم قذافی، روحیه چهره های نزدیک به قذافی را به شدت تضعیف کرده است. چند پایگاه خبری اینترنتی دیروز پنج شنبه اعلام کردند علی عبدالسلام ترکی وزیر اسبق امور خارجه لیبی که زمانی هم ریاست مجمع عمومی سازمان ملل متحد را به عهده داشت، فرار کرده است. وی در مطالبی که در این پایگاه ها منتشر شد، گفت quotation mark این حق ملت ماست که در آزادی و دموکراسی زندگی خوبی داشته باشد.

quotation mark قذافی رهبران کشورهای حمله کننده به لیبی را به quotation mark ابتلا به جنون قدرت quotation mark متهم کرد. در این حال، انقلابیون لیبی اعلام کرده اند از فرار مقامات نزدیک قذافی روحیه گرفته اند. مصطفی قریانی سخنگوی مخالفان قذافی در بنغازی گفت quotation mark به اعتقاد ما رژیم قذافی در حال فروپاشی از درون است.

quotation mark قریانی، در ادامه قذافی را به یک حیوان زخمی تشبیه کرد و گفت quotation mark یک گرگ زخمی خطرناکتر از گرگ سالم است.

ولی ما امیدواریم فرار مقامات رژیم قذافی ادامه یابد و به زودی او تنهای تنها شود.

quotation mark ابراهیم دبای معاون سفیر لیبی در سازمان ملل متحد که حالا از مخالفان قذافی حمایت می کند، گفت quotation mark عالی رتبه ترین مقامات لیبی در تلاشند از این کشور فرار کنند ولی نیروهای امنیتی به دقت آنها را زیر نظر گرفته اند و کار آنها برای خروج از کشور سخت شده است.

quotation mark کوسا از همه اسرار رژیم قذافی مطلع است.

بنابراین فرار او می تواند زمینه دسترسی به اطلاعات موثقی را درباره قذافی فراهم کند.

هرچند که انگلیس اعلام کرده است به او مصونیت دیپلماتیک نخواهد داد. عبدالمعین الحونی یکی از نمایندگان سابق لیبی در اتحادیه عرب نیز که جزو اولین دیپلماتهایی بود که به صفوف مخالفان قذافی پیوست، می گوید quotation mark کوسا از دهه 1970 میلادی یکی از ارکان اصلی رژیم قذافی بوده است.

فرار او بدان معناست که او پی برده است پایان قذافی نزدیک است.

به همین علت کوسا تصمیم گرفت از قایق در حال غرق شدن قذافی بیرون بپرد.

quotation mark مقامات لیبی که در ابتدا فرار کوسا را تکذیب می کردند، حال می گویند او به علت ابتلا به دیابت و فشار خون بالا استعفا کرده بود. موسی ابراهیم سخنگوی رژیم قذافی گفت به کوسا اجازه داده شد به تونس برود ولی پس از آنکه شنید او به لندن رفته است، تعجب کرد. ابراهیم افزود quotation mark من با افراد زیادی صحبت کردم.

آنها می گویند اگر کسی دوست داشته باشند از سمتش کناره گیری کند، تصمیم با خود اوست.

quotation mark کشورهای مشارکت کننده در حملات هوایی به لیبی از استعفای کوسا استقبال کرده و اعلام کرده اند فرار کوسا نشانه ضعف رژیم قذافی است. آمریکا اعزام نیروهای زمینی را به لیبی مردود ندانسته است و موضوع تجهیز انقلابیون لیبی را نیز بررسی می کند. با این حال رابرت گیتس وزیر دفاع آمریکا دیروز پنجشنبه در کنگره این کشور گفت آمریکا هنوز درباره انقلابیون چیز زیادی نمی داند. ولی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) اعلام کرده است تجهیز و مسلح کردن انقلابیون لیبی مستلزم تصویب قطعنامه جدیدی در شورای امنیت سازمان ملل متحد است. سران چندین کشور جهان هم با این کار مخالفت کرده اند.

از جمله این افراد باید به رجب طیب اردوغان نخست وزیر ترکیه اشاره کرد که در نشست اخیر لندن گفت quotation mark این کار باعث ایجاد فضایی خواهد شد که ممکن است باعث تروریسم شود.


صفحه مناسب چاپ پیشنهاد این صفحه از این خبر یک pdf بساز

سایر خبرها

  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۱ استقبال امیرعبداللهیان از همتای الجزایری در تهران
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۴۰ دیدار سفیر ایران با وزیر خارجه سیرالئون
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۹ ملاقات سفیر ایران با زندانیان ایرانی در موزامبیک و کسب اطلاع از سلامت آنها
  • ۱۷ تیر ۱۴۰۲ - ۰۹:۳۸ رسانه اماراتی: حمیدتی و البرهان دیدار می‌کنند
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۹ گفت‌وگوهای منطقه‌ای بن‌سلمان و السیسی در پاریس
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۸ مغرب نشست «النقب» را به تعویق انداخت
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۷ سودان جنوبی مرزهایش با سودان را بست
  • ۰۴ تیر ۱۴۰۲ - ۰۴:۳۶ دیدار سفیر ایران با رئیس مجلس نمایندگان تونس
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۶ تأسف وزیر خارجه مصر از موضع اتحادیه اروپا درباره سوریه
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۵ امیرعبداللهیان: توسعه روابط با کشورهای آفریقایی در دستورکار دولت است
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴ کنعانی حمله تروریستی در اوگاندا را به شدت محکوم کرد
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۳ تصمیم دولت بورکینافاسو برای راه‌اندازی سفارت در تهران
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۲ رئیس حزب‌ الوفد رسما نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری مصر شد
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۸ تمدید سه روزه آتش‌بس در سودان
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۷ کرملین: تحقق طرح صلح آفریقا درباره اوکراین سخت است
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ دعوتنامه اردوغان برای السیسی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۶ 17 غیرنظامی سودانی از جمله چند زن و کودک در حمله هوایی کشته شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۵ کشته شدن 38 دانش‌آموز اوگاندایی در یک حمله تروریستی
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۴ یونیسف: بیش از 1 میلیون کودک به علت جنگ در سودان آواره شدند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۳ «نیروهای پشتیبانی سریع» سودان، ارتش را به مثله کردن 2 عضو خود متهم کردند
  • ۲۸ خرداد ۱۴۰۲ - ۰۵:۰۲ العربیه از تشکیل کمیته‌ ایرانی-مصری برای احیای روابط خبر داد
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۷ سفر نخست‌وزیر عراق به قاهره با محوریت ایران و تقویت روابط
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تشدید جنگ داخلی در سودان پس از پایان آتش‌بس 24ساعته
  • ۲۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۵ رژیم صهیونیستی به دنبال تولید تسلیحات در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۸ وعده ایتالیا برای کمک ۷۰۰ میلیون یورویی به تونس
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۷ نشست شورای همکاری خلیج فارس و مصر درباره مسائل منطقه‌
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۶ مشارکت رژیم صهیونیستی در رزمایش «شیر آفریقا» در مغرب
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۵ درگیری‌های خونین بین مردم و نیروهای امنیتی در سنگال
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۴ کشته شدن ده‌ها کودک در شمال نیجریه در پی حمله مردان مسلح
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶ تمایل کومور برای ازسرگیری روابط رسمی با ایران