الحسن واتارا که جامعه جهانی وی را به عنوان رئیس جمهور ساحل عاج می شناسد دستور بازگشایی مرزهای هوایی این کشور را صادر کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی نیروهای واتارا و لوران باگبو رئیس جمهور خودخوانده در تلاش برای به دست گرفتن زمام امور در شهر ابیجا هستند؛ تسلط بر ابیجا می تواند عامل تعیین کننده ای در اینکه سرانجام چه کسی رئیس جمهور واقعی ساحل عاج می شود، به شمار آید. با وجود پیشروی هایی که نیروهای وفادار به واتارا داشته اند، به نظر نمی رسد نیروهای وفادار به باگبو نیز به راحتی میدان را خالی کنند.
به گفته مقامات سازمان ملل، از زمان انتخابات ماه نوامبر در ساحل عاج، دست کم پانصد نفر بر اثر درگیری های ناشی از اختلاف دو نامزد و حامیان آنان بر سر نتایج انتخابات، جان خود را از دست داده اند.
در حالی که نیروهای فرانسوی در کنار نیروهای سازمان ملل در شهر ابیجا در حال گشت زنی هستند، وزیر امور خارجه فرانسه از باگبو خواسته است برای جلوگیری از خشونت های بیشتر، از مقام خود کناره بگیرد. واتارا، رقیب خود باگبو را به دامن زدن به خشونت ها متهم می کند و می گوید با وجود همه درخواست ها از وی برای کناره گیری از قدرت، تنها واکنش وی دست زدن به خشونت هاست.
از دیگر سو سفیر انتصابی واتارا در پاریس می گوید اگر باگبو از مقام خود کناره بگیرد، هیچ خطری وی را تهدید نمی کند. سازمان ملل از هر دو طرف خواسته است تا نیروهای خود را از خشونت ورزی بازدارند و تهدید کرده است در صورت لزوم، طرف خاطی در دادگاه بین المللی رسیدگی به جنایات جنگی محاکمه خواهد شد.
نهاد پناهندگان سازمان ملل نیز گفته است بیش از یک میلیون نفر بر اثر خشونت های ساحل عاج آواره شده اند.
نیروهای واتارا اوایل این هفته یاماسوکو، پایتخت سیاسی این کشور را به تصرف خود در آوردند و بعد از آن نیز چند شهر مهم از جمله بندر کوکو در سانپدرو نیز به تصرف آنان در آمد.
دهها هزار نفر پلیس، سرباز و دیگر نیروهای امنیتی از باگبو جدا شده اند. جامعه جهانی واتارا را که پنجاه و چهار درصد از آرای انتخاباتی را به دست آورده است، به عنوان رئیس جمهور ساحل عاج به رسمیت می شناسند ولی باگبو که از سال دو هزار در قدرت است، از پذیرش شکست و در خواست های مکرر برای کناره گیری از قدرت سر باز زده است. اکنون وفاداران به واتارا نزدیک به هشتاد درصد از ساحل عاج را در اختیار دارند و می گویند پایان حکومت باگبو نزدیک است.