کارشناسان سیاسی می گویند درخواست آمریکا از فرانسه و سازمان ملل برای دخالت بیشتر در ساحل عاج ، به معنای آن است که فرانسه و سازمان ملل در ساحل عاج کم کاری کرده اند.
شبکه خبری فرانس بیست و چهار در گفتگو با ژان برنار کادیه و امانوئول گوژون دو کارشناس مسائل سیاست بین الملل و آفریقا، اوضاع کنونی حاکم بر ساحل عاج را تشریح کرد.
وی افزود بی سابقه و شگفت انگیز است که واشنگتن از فرانسه و سازمان ملل در خواست می کند تا در کشوری آنهم در شرایطی چنین دشوار دخالت نظامی بیشتری انجام گیرد.
این کارشناس افزود وقتی آمریکا از فرانسه و سازمان ملل چنین درخواستی می کند نشان دهنده آن است که این کشور و این سازمان در ساحل عاج تاکنون به اندازه کافی اقدام و یا فعالیت نکرده اند .
زیرا هم سازمان ملل و هم فرانسه در ساحل عاج نیرو دارند و آمریکا هیچ گونه نیرویی در این کشور ندارد. امانوئل گوژون مشاور شرکت quotation mark افریکا گوبال اپروچ quotation mark که در خصوص مسائل افریقا تخصص دارد افزود در ساحل عاج باید هر چه سریعتر وارد عمل شد .زیرا اوضاع این کشور هر روز بیشتر از گذشته به سوی هرج و مرج پیش می رود .
به طوری که در روزهای اخیر گروههایی از تبهکاران به مردم حتی درخانه هایشان حمله می کنند و همه اموالشان را چپاول می کنند.
وی افزود تا کنون به خانه بسیاری از لبنانی ها و دیگر های خارجی های مقیم ساحل عاج دستبرد زده اند.
شاید یکی از دلایل درخواست آمریکا از فرانسه و سازمان ملل برای اقدام بیشتر در ساحل عاج در همین راستا تفسیر و تعبیر شود.
کادیه در پاسخ به این سئوال که لوران باگبو هم اکنون در کجا پناه گرفته است گفت: مهم نیست که باگبو الان کجا باشد ، مهم این است که وی اکنون مقاومت می کند و نبردها و مقاومت نیروهای وفادار به باگبو بیشتر از آن چیزی که تصور می شود خواهد بود .
امانوئل گوژون به ماهیت نیروهای وفادار به الحسن واتارا پرداخت و گفت هنوز واقعا ماهیت جوانانی که در صفوف نیروهای واتارا علیه باگبو می جنگند مشخص نیست .
شاید این افراد جوانانی باشند که با هدف چپاول اموال و پول مردم به پایتخت آمده باشند.
اما اگر این احتمال درست نباشد یعنی جوانان واقعا با هدف حمایت از واتارا بسیج شده باشند باید گفت که باگبو زیاد نمی تواند درمقابل آنها دوام بیاورد.
از طرفی، مشخص نیست که نیروهای طرفدار باگبو نیز تا کجا حاضرند برای وی جانفشانی کنند.
همچنانکه ما در روزهای اخیر دیدیم که بسیاری از افسران ارتش و پلیس از نهادهای خود و حکومت باگبو بریده اند و به صفوف مخالفان پیوسته اند.
بحران سیاسی ساحل عاج از چهار ماه پیش ، یعنی هنگامی که الحسن واتارا پنجاه و چهار درصد آرا را به دست آورد و جامعه بین المللی نیز این نتیجه را به رسمیت شناخت آغاز شد .
زیرا لوران باگبو این نتیجه را قبول نداشت و به ادامه قدرت خود پرداخت . امانوئل گوژن در ادامه سخنان خود در این میزگرد به تاریجچه ای از تحولات و رویدادهای سیاسی ساحل عاج پرداخت و اعلام کرد از وقتی که این کشور به استقلال دست یافته است به طور دوره ای دچار بحران وکودتا شده است .
شرکت کنندگان در این میزگرد تصریح کردند که به قدرت رسیدن الحسن واتارا در ساحل عاج به معنای آن نیست که همه مشکلات این کشور حل خواهد شد اما حداقل اوضاع در این کشور به مشروعیت سیاسی و دموکراسی بر می گردد.