خبرگزاري فارس: پايگاه خبري العربيه در گزارشي اعلام كرد كه انقلاب مصر باب مناسبات ايران و مصر را پس از سالها باز كرد.
به گزارش فارس، پايگاه خبري شبكه العربيه در مقاله اي به نزديك شدن مواضع سران دو كشور ايران و مصر پس از سقوط رژيم مبارك پرداخت و نوشت: انقلاب مصر و سقوط حسني مبارك باب مناسبات ايران و مصر را پس از سالها گشود.
العربيه نوشت: انقلاب مردم مصر و سقوط دولت حسني مبارك، بسياري از پرونده هاي موجود و پيچيده در سياست خارجي مصر را باز كرد بويژه پروند مناسبات مصر با اسرائيل، آمريكا و ايران.
العربيه با بيان اينكه مصر اكنون پس از انقلاب مردم خود، در مرحله دشوار پس از انقلاب به سر مي برد افزود: الان سخن گفتن از مناسبات مصر با اسرائيل و آمريكا شايد كمي زود باشدف ولي مناسبات مصر با ايران به نظر ميرسد كه عملا آغاز شده است و گامهايي سريع براي آن برداشته ميشود.
بنا بر اين گزارش، در طول سي سال گذشته مناسبات مصر با ايران هميشه يكي از معماهاي پيچيده نهاد سياست خارجي مصر بوده است كه در طول اين ساليان مسئله ارتباط با ايران و ازسرگيري آن دچار جزر و مد فراواني بوده است.
مناسبات مصر و ايران فقط چند روز پس از روي كار آمدن شوراي نظامي در مصر به جاي حسني مبارك، اولين امتحان خود را پس داد، زمانيكه ايران براي عبور دو كشتي نظامي خود از كانال سوئز درخواست صدور مجوز از مصر كرد و در حالي كه اسرائيل در اين خصوص تهديدهايي كرده و هشدارهايي داده بود، سرانجام مصر با عبور اين دو كشتي موافقت كرد و اين گام نخستي در نوع خود از سال 1979 تاكنون بود.
العربيه افزود: در نخستين اظهارنظرها در ارتباط با رابطه با ايران، نبيل العربي وزير خارجه مصر سه روز گذشته اولين بمب را كه به حق بمبي سياسي در خصوص مناسبات با ايران بود، منفجر كرد و گفت كه ايران كشوري همسايه براي مصر است و دولت مصر اين كشور را دشمن خود نميداند.
العربي همچنين اعلام كرد كه مصر در پي گشودن فصلي تازه در مناسبات خارجي خود از جمله با ايران است و اين موضعگيري طولي نكشيد كه با واكنش ايران روبه رو شد.
العربيه نوشت: سخنان العربي روي زمين نماند زيرا گوش شنواي خود را در تهران پيدا كرد و علي اكبر صالحي وزير خارجه ايران نيز با تمجيد از مناسبات مصر و ايران، اعلام كرد كه مناسبات ايران و مصر تاريخي و هميشه مداوم بوده است.
صالحي همچنين اعلام كرد كه مناسبات خوب دو طرف به بازگشت ثبات و امنيت و رشد به منطقه كمك ميكند همچنانكه ملت مصر براي تحقق عدالت تلاش خو را ميكند.
العربيه افزود: پس از صالحي، علاءالدين بروجردي رئيس كميسيون امنيت ملي و روابط خارجي مجلس شوراي اسلامي وارد ميدان شد و مناسبات ايران و مصر را فرصتي مهم براي ديپلماسي ايران برشمرد.
بروجردي مهمترين مشكل در راه برقراري مناسبات سياسي ايران و مصر را دستگاه امنيتي سابق مصر اعلام كرد كه با كنار رفتن آن از قدرت، مقدمه براي برقراري مناسبات فراهم شده است.
العربيه تصريح كرد: البته بيان سخنان خوب، براي عبور از اين مرحله تا برقراري مناسبات كافي نيست، ولي اين سخنان نشان ميدهد كه شايد موضوع برقراري ارتباطات، وارد مرحله اي عقلاني شده است تا به مرحله مذاكره براي تفاهمهاي مقبول نزد دو طرف برسد. تفاهم هايي كه ميتواند منافع مشترك دو كشور را كه به ثبات منطقه كمك كند محقق شود؛ دو كشوري كه نيروهاي سنتي منطقه هستند و ميتواند دخالت خارجي را در منطقه بكاهد؛ منطقه اي كه سالهاست از رفتار برخي حاكمان خود و دخالتهاي خارجي در رنج و زحمت است.