الجزیره انگلیسی ، راه حل نظامی برای مناقشه لیبی را بی نتیجه توصیف و درعین حال بر امکان پذیر نبودن راه حل سیاسی برای خروج از وضع کنونی در این کشور افریقایی تاکید کرد.
به گزارش شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی، لارنس لی خبرنگار شبکه در شهر بنغازی لیبی گفت: بخش اعظم نیروهای مخالف معمر قذافی، رهبر لیبی که سلاح در دست گرفته اند از افراد داوطلب هستند .
این افراد بخاطر طی نکردن دوره های اموزشهای نظامی لازم ، فاقد توان و سازماندهی عملیاتی هستند.
به همین علت، عملیات این افراد سبب بروز هرج و مرج می شود و کارایی عملیاتی انها به شدت کاهش می یابد.
در نتیجه، شورای ملی انتقالی لیبی برای هدایت عملیات انقلابیون فرماندهی مشترک به ریاست سرلشگر عبدالفتاح یونس وزیر سابق کشور لیبی تشکیل داده است.
نیروهای معمر قذافی بسیار مجهز هستند و از توان اتش بالایی برخوردارند.
البته انها دیگر برای پیشروی هایشان از تانک استفاده نمی کنند زیرا تانکها براحتی برای هواپیماهای نیروهای ائتلاف قابل شناسایی هستند که بر فراز لیبی پرواز می کنند و نقش پشتیبان را برای نیروهای شبه نظامی مخالف قذافی ایفا می کنند.
خبرنگار شبکه در ادامه افزود: بخاطر مشکلات مرتبط با استفاده از تانکها و اتش سنگین برای نیروهای تحت امر قذافی، انها نیز به شیوه های جنگ چریکی روی اورده اند.
دو طرف درگیر در اطراف شهر سرت گیرافتاده اند و هیچ یک قادر به پیشروی نیست.
درواقع، شهر سرت که زادگاه معمر قذافی است به صحنه بن بست در تقابل نیروهای طرفدار معمر قذافی و مخالفان او تبدیل شده است.
در این میان، شاهد ان هستیم که شورای ملی موقت لیبی از طرح اتش بس مشروط سخن می گوید .
این پیشنهاد برای اهداف تبلیغاتی و خوراک جامعه بین المللی مطرح شده است تا این شورای مخالفان قذافی بگوید براساس خواسته های جامعه بین المللی برای رسیدن به اتش بس حرکت می کند.
به هرحال، باتوجه به وضعیتی که در عرصه تقابل دو طرف درگیر در لیبی وجود دارد بسیار بعید به نظر می رسد که راه حل نظامی بتواند به پایان مناقشه در این جنگ منجر شود و باید راه حلی سیاسی برای این وضعیت پیدا شود.
اما باتوجه به اینکه معمر قذافی حاضر به مذاکره با مخالفانش نیست، راه حل دیپلماتیک نیز بسیار دوراز دسترس به نظر می رسد.
با این اوصاف، معلوم است که سرنوشت لیبی فقط به تصمیم یک نفر وابسته است و اگر قذافی تصمیم بگیرد مسیر حرکت این کشور تغییر خواهد کرد.