روزنامه دیلی تلگراف نوشت دیوید کامرون هر گونه معامله خاص با پسر قذافی را رد کرد. به نوشته شماره امروز این روزنامه ، سیف الاسلام قذافی به دنبال مطرح کردن یکسری بیانیه های تند در چند هفته گذشته، اکنون با همان واکنش هایی روبرو است که درباره پدرش وجود دارد.
او پیش از این به انگلیس سفر کرده بود و با سیاستمداران و بازرگانان این کشور نزدیک بود. با این حال او اکنون در صورتی که تلاش کند کشورش را به مقصد یک کشور اروپایی ترک کند، بازداشت خواهد شد. دولت انگلیس موضع خود را پس از ان درباره سیف تبیین کرد که مشخص شد یکی از مشاوران عمده در چند روز اخیر به انگلیس سفر کرده و با مقامات اطلاعاتی گفت و گو کرده است.
سفر این مشاور به نام محمد اسماعیل، این حدس و گمان را ایجاد کرد که او در صدد معامله ای احتمالی برای خروج سیف بوده است گرچه منابع دولت انگلیس این حدس را رد کردند. نوام بِنوتمن تحلیلگر لیبیایی در پژوهشگاه کوئیلیام گفت رابط های او گفته اند که اسماعیل سناریویی را پیشنهاد کرده بود که طبق ان پسران قذافی قدرت را به دست گیرند یا دست کم در دولت جدید نقش داشته باشند و پدرشان بی انکه غرورش لطمه ببیند، از قدرت کنار رود. گفته می شود دولت انگلیس این سناریو را رد کرده و به اسماعیل گفته است قذافی و افرادش باید از قدرت کنار بروند. یک منبع دولتی گفت اسماعیل با اعضای خانواده اش دیدار کرده است اما انگلیس از این فرصت برای فرستادن پیام های بسیار جدی درباره رژیم قذافی استفاده کرد. سخنگوی رسمی نخست وزیر انگلیس دیروز گفت: اگر افراد در انگلیس باشند، طبق قانون انگلیس با انها رفتار می شود.
او همچنین تصریح کرد با سیف قذافی مانند پدرش رفتار می شود، ما دیدگاه کاملا روشنی درباره این رژیم و افراد فعال در ان داریم.
گمان می رود ام آی شش سرویس جاسوسی خارجی انگلیس اخیرا سرگرم مذاکره با دوازده نفر از افراد رژیم لیبی بوده است که تمایل دارند از این رژیم جدا شوند.
کامرون از طرفداران قذافی خواسته است، بگریزند.
موسی کوسا وزیر خارجه لیبی روز چهارشنبه از لیبی گریخت و به انگلیس پناهنده شد. با این حال بحث های فزاینده ای درباره نحوه رفتار با کوسا و دیگر مقاماتی وجود داشته است که احتمالا به انگلیس می ایند.
برخی معتقدند با انها دست کم در اغاز باید خوب رفتار شود تا دیگران نیز به خروج از دولت تشویق شوند.
اما برخی دیگر تاکید می کنند انها باید درباره جرایم خود پاسخگو باشند.