روزنامه لوفیگارو نوشت : فرانسه روز جمعه از لوران باگبو خواست سریعا کناره گیری کند ، به خشونت ها خاتمه دهد و قدرت را به شکل مسالمت آمیز واگذار کند.
این روزنامه در شماره امروز خود در اینترنت افزود : فرانسه پس از گذشت چهار ماه از انتخابات ریاست جمهوری ساحل عاج که لوران باگبو حاضر به پذیرفتن نتیجه انتخابات نشد نهایتا وی را در تنگنا قرار داد.
این راهبردی پرهزینه خواهد بود هر چند که سرنوشت مرد قدرتمند سابق ابیجان هنوز نامشخص است.
نیکلا سارکوزی رئیس جمهور فرانسه روز جمعه در کاخ الیزه با فرانسوا فیون نخست وزیر ، الن ژوپه وزیر امور خارجه و ژرار لونگه وزیر دفاع در خصوص وضع ساحل عاج به بحث و تبادل نظر پرداخت. رئیس جمهور فرانسه در بیانیه ای اعلام کرد : عاملان خشونت از مسئولیت کیفری خود فرار نخواهند کرد. پاریس بعنوان موتور محرکه ای توانسته است نقشی کلیدی برای ورق زدن یک دهه روابط آشفته و غالبا نفرت انگیز با ابیجان ایفا کند.
نیکلا سارکوزی نفرتی قلبی از لوران باگبو دارد.
هر چند سارکوزی در زمینه سیاست آفریقایی تا حدودی دیر عمل کرد اما در تاریخ هفدهم دسامبر گذشته از لوران باگبو خواست تا آخر هفته کناره گیری کند.
اما در خواست او بی نتیجه بود. پاریس در هر فرصت بدون کمترین ابهامی تاکید می کرد که ساحل عاج تنها یک رئیس جمهور قانونی دارد که الحسن واتاراست.
در اواخر ژانویه برای تاکید بر این مسئله برنامه ای ترتیب داد تا کولیبالی سفیر جدید ساحل عاج در پاریس که از نزدیکان اواتاراست ، استوارنامه خود را چند روز پس از انتصابش تسلیم کند.
در حالی که این روند بطور معمول غیرعادی است. پاریس معتقد است باید نقش اول را به نهادهای بین المللی داد.
از تاریخ بیست و نهم دسامبر ، فرانسه از اجرای طرح اتحادیه اروپا برای ممنوعیت صدور روادید برای باگبو و اطرافیانش حمایت کرد.
همانروز شورای امنیت سازمان ملل به تمدید ماموریت نیروهای سازمان ملل در ساحل عاج که شامل ده هزار نفر می شوند رای داد.
روز جمعه پاریس از اعزام صد و پنجاه نیروی اضافه به ماموریت لیکورن و افزایش نیروها به حدود هزار و صد نفر برای حفاظت از فرانسویان و اتباع خارجی در این کشور خبر داد.
هر گونه کمک نظامی به اواتارا تکذیب شده است.
آلن ژوپه در ژانویه گذشته که هنوز وزیر دفاع بود تاکید کرد ما هیچ اقدامی بدون تصمیم سازمان ملل انجام نمی دهیم.
در حقیقت در ساحل عاج همانند لیبی ، سازمان ملل گذرگاهی اجباری است.
فرانسه به همراه نیجریه عضو شورای امنیت و رئیس جامعه اقتصادی کشورهای آفریقای غربی در تاریخ سی ام مارس به قطعنامه هزار و نهصد و هفتاد و پنج که تحریم های علیه باگبو را تشدید می کند و خواهان کناره گیری او شد رای دادند. باگبو اواخر مارس نتوانست حقوق نظامیان را پرداخت کند.
آفریقای جنوبی و آنگولا حمایت خود را از او برداشته اند.
حمله واتارا کار را تمام می کند و در پشت صحنه پاریس می تواند پرده را کنار بزند.