خبرگزاري فارس: ايتاليا و فرانسه شاهد سيل مهاجرين گريخته از كشورهاي انقلابي در آفريقاي شمالي هستند و اين مسئله دولت ايتاليا را با بحران جدي در مناطق جنوبي خود مواجه كرده كه خواستار كمك مضاعف اتحاديه اروپا براي رفع اين مشكل است.
به گزارش فارس به نقل از روزنامه «نيزاويسيمايا گازيه تا»، اوضاع در ايتاليا با توجه به سيل مهاجرين از آفريقاي شمالي كه از «انقلاب در كشورهاي عربي» به اروپا گريختهاند، به حالت بحراني رسيده است.
"سيلويو برلوسكوني " نخست وزير ايتاليا به ساكنين لامپيدوزا وعده داده است كه جزاير آنها را ظرف دو سه روز از شر بيگانگان نجات دهد.
در جزاير توريستي نه چندان بزرگ لامپيدوزا كه خود تنها 5 هزار نفر جمعيت دارد، بيش از 6 هزار نفر مهاجر گريخته از تونس، ليبي و ساير كشورهايي كه با بحران انقلاب مواجه هستند، بسر ميبرند.
از زمان سرنگوني رژيم بن علي در تونس، يعني از ژانويه سال 2011 در نتيجه تضعيف كنترل مرزي در كشورهاي شمال آفريقا بيش از 20 هزار مهاجر غيرقانوني به جزاير لامپيدوزا در خاك ايتاليا سرازير شدند. عمليات نظامي ائتلاف بين المللي در ليبي هم اين وضع را وخيم تر كرده و سيلي از مهاجرين از ليبي به ايتاليا، بعنوان كشوري دوست سرازير شده و اين مناطق را دچار مشكلات جدي كرده است.
ساكنين لامپيدوزا از دولت ايتاليا خواستند تا مشكلات بوجود آمده در اين رابطه را هر چه سريعتر حل و فصل كند. ولي خواستههاي آنها عملي نشد و آنها دست به اقدامات تند زده و بنادر منطقه را محاصره و دست به اعتصاب زدند.
در نتيجه اين اقدامات نخست وزير ايتاليا روز پنج شنبه به اين منطقه سفر كرده و با وعده رفع مشكلات سعي در آرام كردن ساكنين آن نمود. البته برغم وعدههاي داده شده دولت ايتاليا بعيد است بتواند مشكل سيل مهاجرين از آفريقا را در كوتاه مدت حل كند.
به همين دليل دولت ايتاليا از اتحاديه اروپا تقاضاي كمك كرده و از اين مسئله انتقاد دارد كه اين سازمان هيچ اقدامي در دفاع از مرزهاي جنوبي خويش انجام نميدهد.
"فرانكو فراتيني " وزير خارجه ايتاليا در اين رابطه يادآور شده است كه اين كشور نيازمند كمكهاي مالي مضاعف اتحاديه اروپا براي حل اين مشكل است. به گفته وي، اين در حالي است كه فرانسه هم به نوبه خويش به محدود سازي سيل مهاجرين از آفريقا علاقه مند است.
البته "نيكلاي ساركوزي " رئيس جمهوري فرانسه از پذيرش مهاجرين جديد خودداري و اعلام كرده كه كشورش جايگاه نخست را در اتحاديه اروپا از لحاظ تعداد متقاضيان براي مهاجرت دارد. وي راه حل مشكل را در تلاش مشترك اتحاديه اروپا و سازمان ملل متحد براي ايجاد «منطقه انسان دوستانه» در كشورهاي شمال آفريقا ميداند.