با خروج 'موسي كوسا' وزير خارجه ليبي از كشور و تقاضاي پناهندگي او از انگليس، 'معمر قذافي' حكم رژيم ليبي خروج كارمندان ارشد دولت را از اين كشور ممنوع كرد.
به گزارش گروه اخبار صوتي و تصويري ايرنا، روزنامه 'الشرق الاوسط' نوشت، شمار ديگري از سياستمداران ليبي از جمله نخست وزير و رييس مجلس ليبي نيز كشور را ترك كردهاند.
از حدود دو هفته پيش تا كنون شمار زيادي از كارمندان عالي رتبه و ديپلمات هاي ليبي وارد تونس شدند كه در حال حاضر از محل اقامت آنها اطلاع دقيقي در دست نيست.
الشرق الاوسط به نقل از مقامات رسمي نزديك به دولت قذافي نوشت، خروج كوسا كه از افراد مورد اعتماد قذافي و آگاه به تمامي مسايل درون حكومت وي بود و سالها رياست سازمان مخفي و اطلاعات ليبي را به عهده داشت، بهشدت قذافي را تكان داد.
به نوشته اين روزنامه، 'محمد اسماعيل' مشاور مورد اعتماد 'سيف الاسلام' فرزند قذافي روز پنجشنبه با مقامهاي انگليس مذاكره كرد و مقامهاي لندن به صراحت به وي گفتند كه حكومت قذافي در حال فروپاشي است و او و فرزندانش بايد از قدرت كنارهگيري كنند و از كشور خارج شوند.
مقامهاي انگليس از دادن اطلاعات بيشتر در مورد محتواي مذاكره با نماينده فرزند قذافي خودداري كردند.
الشرق الاوسط به نقل از يك مقام آگاه نوشت، موضوع اين مذاكرات احتمالا در ارتباط با خروج قذافي از كشور بود و نمايندگان ليبي و كاخ سفيد نيز در اين رابطه تماس هايي محرمانه داشتند.
وزارت خارجه انگليس با اين استدلال كه حكومت قذافي پايدار نيست، از نيروهاي طرفدارش، بهويژه ديپلماتها و سياستمداران ليبي، خواست از او فاصله بگيرند.
نيروهاي مخالف قذافي روز جمعه (12 فروردين) اعلام كردند تحت شرايطي حاضر به برقراري آتشبس هستند.
'مصطفي عبدالجليل' رييس شوراي ملي موقت پس از ملاقات با 'عبدالله خطيب' نماينده ويژه سازمان ملل گفت، در صورتي كه نيروهاي قذافي به حملات خود پايان و با عقبنشيني، به محاصره شهرها خاتمه دهند، مخالفان با آتشبس موافقت خواهد كرد.
عبدالجليل در كنفرانس مطبوعاتي با عقب نشيني از رويكرد پيشين مخالفان مبني بر محاكمه قذافي، گفت كه خواست آنان خروج قذافي و پسرانش از ليبي است.
خطيب گفت، روز پنجشنبه در طرابلس با نمايندگان عاليرتبه قذافي ديدار كرد و خواستار آتشبس و پايان دادن به محاصره برخي شهرها شده است.