روزنامه فرانسوی زبان لوفیگارو در مقالهای نوشت لوران باگبو یکی از دو نامزدی که خود را برنده انتخابات ریاست جمهوری ساحل عاج میدانند، به پایان راه رسیده است.
در این مقاله آمده است: فرانسه روز جمعه از لوران باگبو ، رئیس جمهور کنونی ساحل عاج خواست به سرعت از قدرت کناره گیری کرده ، به خشونتها پایان داده و به طور مسالمت آمیز قدرت را واگذار کند.
با وجود این ، پاریس همواره سعی داشته است از قرار گرفتن در صف اول منتقدان خودداری کند تا اینگونه مجال طرح هرگونه استدلالی را از باگبو بگیرد.
فرانسه پس از انتخابات ریاست جمهوری بیست و هشتم نوامبر سال گذشته در ساحل عاج و امتناع رئیس جمهور کنونی این کشور از قبول نتایج آن، راههای دیپلماتیک را برای حل این بحران پیگری کرده است و در نتیجه این اقدامات به نظر میرسد پس از گذشت چهار ماه از ثبات وضعیت فعلی ، باگبو به پایان راه رسیده باشد.
اگرچه هنوز سرنوشت باگبو نامشخص است اما راهبرد فرانسه در چگونگی برخورد با این مسئله راهبرد موثری بوده است.
نیکلا سارکوزی، رئیس جمهور ، آلن ژوپه ، وزیر امور خارجه و ژرار لانگه ، وزیر دفاع فرانسه روز جمعه در همین رابطه بایکدیگر گفتگو کردند.
در ادامه این مقاله آمده است پاریس با حضور فعال خود در این مسئله و در نظر گرفتن تمامی ابعاد آن توانسته است نقش بسزایی در پایان دادن به حدود ده سال رابطه بحرانی و در اغلب اوقات نفرت انگیز با ابیجان داشته باشد.
نیکولا سارکوزی که روز جمعه با الحسن واتارا گفتگو کرد ، عمیقا از لوران باگبو ابراز نفرت میکند.
این در حالی است که او بیش از ژاک شیراک به توانایی همتای ساحل عاجی خود در هدایت احساسات علیه استعمارگر قدرتمند سابق یعنی فرانسه پی برده است.
با وجود این ، او کمی دیر اوضاع آفریقا را درک کرد و در هفدهم دسامبر در تلاشی بیهوده به باگبو تاپایان هفته فرصت داد تا از قدرت کنارهگیری کند.
در ادامه این بحران ، پاریس همواره با قاطعیت تاکید کرد که تنها رئیس جمهور مشروع ساحل عاج شخص الحسن واتارا است.
به اعتقاد فرانسه ،همچنین باید جایگاه نخست در این قضیه به اقدامات بینالمللی داده شود.
در همین راستا فرانسه از بیست و نهم دسامبر تصمیم اتحادیه اروپا را مبنی بر ممنوعیت صدور روادید برای باگبو و اطرافیانش را اجرا میکند.
همچنین در تاریخ مذکور ، شورای امنیت ماموریت ده هزار نیروی سازمان ملل را در ساحل عاج تمدید کرد.
روزجمعه نیز فرانسه اعلام کرد صد و پنجاه سرباز دیگر برای تقویت نیروهای خود در ساحل عاج اعزام میکند.
این در حالی است که فرانسه هرگونه کمک نظامی به واتارا را تکذیب کرده است.
آلن ژوپه ، در ماه ژانویه در حالی که هنوز در سمت وزیر دفاع فرانسه بود در این باره اعلام کرد تجهیز نظامی واتارا بی معنی است و ما بدون تصمیم سازمان ملل هیچ اقدامی صورت نمیدهیم.
در حقیقت در مورد ساحل عاج همچون لیبی ، سازمان ملل مرحله ای غیرقابل اجتناب است.
در پایان این مقاله نیز آمده است : فرانسه درکنار نیجریه از اعضای شورای امنیت و رئیس جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا ، سیام مارس به قطعنامه 1975 سازمان ملل درخصوص تشدید مجازات علیه باگبو و درخواست برای کنارهگیری او رای مثبت داد.
رئیس جمهور ساحل عاج بدین ترتیب خود را در میان جدیت کشورهای جهان گرفتار میبیند.
در نتیجه این مجازاتها او در پایان ماه مارس نتوانست حقوق نظامیان را پرداخت کند.
این در حالی است که آفریقای جنوبی و آنگولا از حمایت از او دست کشیدهاند.